Jens Karlsson inför Mjällby AIF "Vi har inte haft problem med att fylla tiden."

Jens Karlsson inför Mjällby AIF "Vi har inte haft problem med att fylla tiden."

Vi tog oss en pratstund med Jens Karlsson inför avslutningen av Allsvenskan och matchen mot Mjällby AIF på hemmaplan under söndagen. Hur har man använt landslagsuppehållet? Vad har man jobbat med? Hur ser han på att Antonio Kujundzic inte funnits med de senaste matcherna? Slutligen berättar Jens om vad som kommer att vara viktigt i helgens match och hur han ser på motståndet.

Hur lägligt kom landslagsuppehållet för er? 
-På ett sätt kom det bra och på ett annat sätt hade man gärna bara kört på. Det positiva är så klart att vi fått många bra träningspass här där vi har kunnat jobba med de delarna vi vill och behöver utan att behöva anpassa träningen in mot en match. Sen så var det samtidigt så att vi alla hade en känsla efter Djurgårdsmatchen att vi varit något på spåret och att det till dels var en prestation att bygga vidare på och av den anledningen så hade man gärna haft en ny match helgen efteråt. 

Hur har ni utnyttjat tiden sedan DIF-matchen? 
-Tiden har vi använt på ett bra sätt tycker jag. Vi har ju hunnit med två U21 matcher, många bra träningar, analys av Djurgårdsmatchen och olika teoretiska delar. Träningsmässigt så har fokuset varit på delar i vårt spelsätt som vi behöver utveckla och förbättra. Så vi har inte haft problem med att fylla tiden.   

På vilket sätt förbereder ni laget inför de fyra avslutande matcherna? Tar man varje match för sig eller kan man jobba med något långsiktigt?
-Generellt så har jag en väldig tro på att man måste ha sitt fokus på det som ligger precis framför en. Dvs den träningen man ska ut på för dagen är det man måste lägga all sin kraft och energi på. Börjar man tänka på vad som ska hända på morgondagens träningen eller liknande så blir ens fokus felriktat. SÅ därför tror jag till 100% behöver ligga på den kommande matchen och inte längre fram än så. Vi behöver rikta all energi vi kan uppbåda mot den matchen som står för dörren. 

Hur är läget i truppen? Är alla tillgängliga?
-Truppläget är väldigt bra. Vi har alla bortsett Calle i träning för tillfället. Vilket så klart är positivt och något som ökar konkurrenssituationen och därmed energin på träningarna. 

Antonio Kujundzic värvades under sommaren men har de senaste matcherna saknats i truppen men har däremot spelat med P19-laget. Hur är hans situation? Kommer han finnas med under de sista omgångarna?
-Det är ju flera delar i det som spelar roll i sådana situationer. En av dom är att för en spelare i Antonios ålder så är speltid helt avgörande för en fortsatt utveckling. Så är chansen för speltid i A-laget mindre så tittar vi ju på hur vi kan erbjuda honom det på andra sätt och då är P19 ibland ett alternativ eller U21 t ex. Sen så är det är det så klart en konkurrenssituation runt ett A-lag i Allsvenskan och där tar huvudtränaren beslut från vecka till vecka vad han tror är det bästa just för den kommande matchen. Men självklart så har Antonio alla möjligheter att ta sig in i truppen och få speltid de kommande veckorna.

Mjällby väntar närmast på hemmaplan på söndag. Hur har förberedelserna gått inför matchen? 
-Förberedelserna är väldigt lika dom vi har inför varje match. Fokuset i början på veckan har varit på oss själva och vårt spelsätt och det vill utveckla där. Ju längre veckan går ju mer börjar vi ju titta in mot matchen och vad vi tror blir extra viktigt för oss. Utöver det taktiska så är det så klart också viktigt att få till de fysiologiska delarna. Att vi tränar hårt nog men samtidigt har energi och kraft när matchen spelas på söndag. Så även det lägger vi en hel del tid på. 

Hur ser ni på Mjällby som motståndare och vad blir viktigt från er sidan i matchen?
Ett lag som jag tycker har tagit rejäla steg i sin utveckling. Visst finns den där tyngden och kraften kvar som många förknippar Mjällby med. Dom är fortfarande starka på fasta situationer och inlägg t ex. Men sen så tycker jag att dom utvecklat sin speluppbyggnad riktigt mycket. Där är dom betydligt mer trygga och har flera olika varianter dom använder sig av. Vilket gör dom lite mer svårhanterliga i vissa delar. 
Så för oss blir det väldigt viktigt att få till ett försvarsspel som är aggressivt och kompakt. Vi behöver kunna variera höjden vi försvarar oss på, men utan att bli passiva och försiktiga. Offensivt så behöver utnyttja de ytorna som Mjällby ger ifrån sig. Sen hoppas jag att vi kan lägga till ett djupleds spel så att vi får deras backlinje att behöva springa mot egna målet oftare. Sen som alltid mot Mjällby så blir fasta situationer viktigt, duellspel och kraft är också saker vi måste ha med oss in. Vi vet att det blir tuff match mot ett bra lag, men i vi vet också att om vi träffar rätt i vårt spel så kan vi såra dom och definitivt vinna matchen och det är det vårt fokus ligger på. 


 

Christoffer Karlströmkalmarcoffe2024-10-16 21:42:00
Author

Fler artiklar om Kalmar FF