Jesper Löfgren klar för Djurgården
Jesper Löfgren är klar för Djurgården.

Jesper Löfgren klar för Djurgården

23-årige mittbacken Jesper Löfgren är klar för Djurgården. – När Bosse ringer så säger man ja, det är väl den enkla anledningen.

På transferfönstrets sista dag säkrade Djurgården sitt elfte och med största sannolikhet sista nyförvärv detta hektiska vinterfönster. Jesper Löfgren ansluter ifrån norska Brann och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 31 december 2024. Jesper tillbringade förra säsongen på lån hos Mjällby som stod för en bra säsong som nykomling i Allsvenskan och slutade på en väldigt fin femteplats. Prislappen ska enligt Sportbladet ligga på 1,25 miljoner kronor.

Jesper säger själv till dif.se att han tror Djurgården blir ett bra steg för honom i hans karriär.
– Det är en stor förening och med allt intresse som finns utanför planen tror jag att det är ett stort steg. Men sett till fotbollsplanen tror jag att det är ett perfekt steg för mig, ett kliv upp men ändå inom Allsvenskan och det ska bli väldigt kul att få komma igång.

I och med Jespers ankomst finns det många bra mittbackar i truppen, men konkurrenssituationen är snarare något Jesper ser positivt på.
- Det är klart att det är hård konkurrens, men det är så det ska vara i en toppklubb. Det gör oss alla bättre, så det är bara bra.

Jesper säger även att hans styrkor som fotbollsspelare är att han är bra med bollen, en bra passningsspelare och att han är stark på huvudet.

Sportchef Bosse Andersson talar väl om sitt nyförvärv till dif.se.
-  Jesper har höga ambitioner, är väldigt professionell och dessutom har han sin längd och skicklighet i huvudspelet, den styrkan har vi fått känna på när han gjorde mål mot oss i cupen förra året. Utöver det har han många andra fina egenskaper och det är en väldigt välutbildad och skicklig försvarsspelare som vi får in i laget.  

• • •
Tankar kring värvningen?
Hur ska Djurgården formera sin backlinje?
Diskutera gärna i kommentarsfältet.

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-03-31 20:54:58
Author

Fler artiklar om Djurgården