Joel Asoro klar för Djurgården: ”Väldigt spelskicklig”

Joel Asoro klar för Djurgården: ”Väldigt spelskicklig”

Joel Asoro är klar för Djurgården. 21-åringen har skrivit på att fyraårskontrakt. – Ett väldigt bra upplägg att få komma hem till Sverige och Djurgården för att starta om.

Djurgården stärker upp sin anfallsbesättning ytterligare.

Joel Asoro, som tillhör Swansea men har varit utlånad till Genoa, är klar för klubben ansluter omgående. 21-åringen har skrivit på ett kontrakt över fyra år.
– Det kändes som helt rätt beslut att tacka ja. Jag har haft många vänner som spelat i Djurgården och alltid haft bra koll på Bosse Andersson som känt mig sedan jag var liten. Så det har känts som att jag har en koppling till Djurgården och det har funnits med mig att jag någon gång ska spela här. Jag sa att om jag ska flytta tillbaka till Sverige är Djurgården den förening som ligger närmast hjärtat så det blev ett självklart val, säger Asoro till Djurgårdens hemsida.

Anfallaren har sedan tidigare 17 stycken U21-landskamper och har, utöver Swansea och Genoa, tillhört Sunderland och Groningen sedan han lämnade Brommapojkarna 2015. Nu drar han på sig nummer 10 och hoppas på en nystart i Djurgården.
– Jag vill kunna känna sig hemma och spela i ett lag som vill bygga upp mig och där jag för egen del kan vara med och bygga upp laget. Jag fick inte den speltid som jag hoppades på i Genoa och det har såklart varit jobbigt. Men jag har fortfarande höga ambitioner med min fotboll, så för mig var det här ett väldigt bra upplägg att få komma hem till Sverige och Djurgården för att starta om, säger han.

Asoro ska börja träna med laget på tisdag 16 februari.
– Joel har en snabbhet, kraftfulhet och spelskicklighet samt ett målsinne som få fotbollspelare har och är dessutom kreativ på planen. Han har speciella egenskaper och är väldigt spelskicklig, samtidigt ska man ha klart för sig att han har haft en tuff tid. Men det här känns som ett projekt med helt rätt tajming och det kommer att bli spännande för Djurgården på sikt, säger sportchef Bosse Andersson.

Asoro blir det åttonde nyförvärvet till Djurgården. Sedan tidigare har man gjort klart med Albion Ademi, Hjalmar Ekdal, Rasmus Schüller, Elias Andersson, Leo Cornic, Axel Wallenborg och Isak Hien. 

• • •
Tankar kring värvningen?
Hur ska Djurgården formera anfallstrion nu?
Kommentera nedan.

FORUM 18912021-02-08 10:23:00

Fler artiklar om Djurgården