Jon Dahl Tomasson ny tränare i MFF

Jon Dahl Tomasson ny tränare i MFF

Malmö FF har ny tränare - Jon Dahl Tomasson.

12.00 hade Malmö FF presskonferens för att presentera en ny huvudtränare efter Uwe Rösler och valet föll på den tidigare danske storspelaren Jon Dahl Tomasson.

 - Jag är stolt över att få arbeta med en klubb som Malmö FF. Här finns en fantastisk historia och engagerade supportrar och man tävlar med FCK om att vara bäst i Norden. Jag och föreningen har haft bra samtal om klubbens filosofi och vilka förutsättningar och förväntningar som finns. Vi har samma bild av vad vi vill uppnå och hur vi ska arbeta för att fortsätta prestera och samtidigt utveckla Malmö FF, säger Jon Dahl till MFF.se.

– Min inställning är att ständigt vilja utvecklas och bli bättre för det är så man når framgångar. Jag gläder mig till att bidra till att Malmö FF tar nästa steg.

MFF har arbetat intensivt för att hitta en ersättare till Uwe Rösler och man väljer nu alltså Tomasson som närmast kommer från danska landslaget där han arbetat som Åge Hareides närmaste man.
 - Rekryteringen av Jon Dahl Tomasson går väl i linje med de egenskaper vi letar efter enligt vår kravprofil. Som ledare har han förmåga att skapa en utvecklande miljö för spelare och stab. Han är engagerad och lyhörd samtidigt som han ställer höga krav. Dessutom är han en vinnare med stor internationell erfarenhet och stora ambitioner.

– Vi är nöjda med den goda dialogen med det danska fotbollsförbundet som har möjliggjort för Jon att lämna sin roll som assisterande förbundskapten för danska landslaget ett halvår i förtid, säger MFF:s VD Niclas Carlnén.

 - Jon Dahl Tomasson är en hungrig tränare som drivs av att utveckla både spelet på planen och individerna runt omkring sig. Han har en modern syn på fotboll med influenser från flera av de länder han har spelat i som stämmer väl överens med vår grundfilosofi. Som spelare är han van vid att verka på hög europeisk nivå. Han har lärt sig mycket av de skickliga tränare han har spelat under och även av dem han som tränare har arbetat tillsammans med, förklarar Daniel Andersson.

Tomassons kontrakt med MFF gäller tills vidare och första arbetsdagen är 10 januari.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2020-01-05 12:11:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?