Lagbanner
En match med bara en utgång ?
Vad tror vi Jimmy, fortsätter framgångssagan?

En match med bara en utgång ?

Sent på onsdag kväll, närmare bestämt klockan 20.00, ställs serieledarna J-Södra mot ett sargat och jumboplacerat Brommapojkarna. En måstematch för båda lagen. Men det kan väl bara sluta på ett sätt, eller ?

Ingen kunde väl innan säsongen förutspå att det skulle skilja 17 poäng mellan dessa lag i omgång åtta till J-Södras fördel. Och även om lagets spel fortfarande kritiseras från alla håll och kanter, så nog sjutton är Södra storfavoriter i den här matchen. En måstematch för Södras del kanske ni undrar. Men för att vara med uppe i toppen och slåss måste hemmasegrar tas, och framförallt mot jumbon. Det är just det som oroar lite.
Hur hanterar laget pressen det innebär? Klarar man av att bryta ner ett lag som förmodligen kommer backa hem djupt på egen planhalva? Och någon gång bör ändå BP vakna till liv?!

Likaväl lossnar förhoppningsvis Södras målskytte snart och då kan de bli svåra att hantera med ett redan välfungerande försvar. Även om truppen inte innehåller några ”stjärnor” men väl avdankade Djurgårdare (sist jag kollade var André Calisir lagets viktigaste spelare och Tim Söderström bjöd på drömmål).*

På tal om truppen, här är en möjlig startelva:
Damir Mehic - Tom Siwe, Joakim Karlsson, André Calisir, Jonathan Tamimi - Robert Gojani, Fredric Fendrich - Ronny Sabo, Daryl Smylie, Tommy Thelin - Tim Söderström.

Brommapojkarna har å sin sida hör och häpna inte vunnit ännu! Två av problemen har hittills varit spel på bortaplan och målskyttet. Det är egentligen helt makalöst att ett lag som så sent som förra året lirade i Allsvenskan kan gå så dåligt. Eller så är det inte det.
Att bli av med spelare som Jesper Karlström, Nicklas Bärkroth, Andreas Eriksson, och Mauricio Albornoz och sedan inte ersätta någon funkar helt enkelt inte. Inte ens i superettan.
Men så är BP en talangfabrik så räkna inte ut dem än.

Matchtiden förtjänar också några ord. Klockan 20.00 på en vardag bådar inte gott för att locka till sig fler åskådare, vilket J-Södra kämpar så hårt för att göra. Tydligen vill TV4 se hur tittarsiffrorna påverkas av en senare matchstart. Och då får man rätta sig därefter.

Forza Grönt!

*Läs BP:s införrapport på SvenskaFans

Marchisiomarcus_spurs1994@hotmail.com2015-05-19 22:44:00
Author

Fler artiklar om Jönköpings Södra