Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2021-11-27 15:00

Trelleborg - Jönköpings Södra
1 - 3

En pinne i Östersund är aldrig fel

Det blev oavgjort på Jämtkraft Arena i den åttonde omgången av Superettan mellan Östersund och Jönköpings Södra. Man gjorde varsitt i mål i vardera halvlek där matchen dominerades stundtals väldigt kraftig av hemmalaget. Utropstecken i "di gröne" var Tim Söderström som debuterade på anfallet och gjorde mål. I och med krysset så behåller man sin plats i toppen av serien och man får se detta som en vunnen poäng för Jönköping och som två tappade poäng för Östersund.

Matchen började med kraftig dominans från Östersund. Efter 12 minuter hade hemmalaget 4-0 i hörnor redan och mer skulle komma. Hopcutt i hemmalaget var ett ständigt hot från kanten, dock så lyckades man aldrig skapa några riktiga farliga målchanser trots att det kunde se ut som att man spelade Powerplay likt i hockey utanför Södras straffområde. Efter 25 minuter hade Östersund vaskat fram 7-0 i hörnor och man väntade på att första målet skulle komma.

Målet kom i 34:e minuten också, dock så var det bortalaget som gjorde det. Man hade knappt varit över på Östersunds planhalva när Fendrich fick bollen på mittälftet och kunde slå en perfekt djupledsboll till Söderström som mycket snyggt lobbade in 0-1 för gästerna. Söderström som var lite av en skräll i startelvan då han fick starta framför Olsson på anfallet, förvaltade friläget felfritt. Detta var J-Södras första skott på mål för övrigt.

Bara en minut efter Söderström gjort mål fick han ett nytt friläge, återigen genom en djupledsboll ställdes han helt fri men målvakten räddade. 0-2 hade varit en rejäl chock för hemmapubliken med tanke på hur matchbilden såg ut hittills. I den 45:e minuten hade Östersund en farlig frispark utanför gästernas straffområde men Jönköping kunde rensa bort bollen genom Karlsson och man gick till halvtid med 0-1.  Det stod 9-0 i hörnor till hemmalaget efter första halvlek!

I halvtid gjorde tränare Thelin ett byte. Rönneklev ut, Tamimi in. I matchens 59:e minut fick Östersund en frispark från höger som man körde liten variant på där man passade in bollen i mitten där ett direktskott som touchade Calisir ställde Cajtoft i målet och 1-1 var ett faktum. Välförtjänt får man tyvärr ta och erkänna.

Östersund fortsatte pressen efter deras kvitteringsmål. "Matchens kalkon" stod gamle Jönköping-bekantingen Dragan Kapcevic för (spel i Husqvarna förra året). Kapcevic kom helt fri mot mål efter att Cajtoft gått bort sig och hade ett öppet mål att bara rulla in bollen men sköt utanför. Hemmadominansen fortsatte med ett kraftigt bollinnehav där Jönköping bara fick slå ifrån sig en period i slutet. Matchens sista chans kom på övertid. Jönköping fick en frispark som Gojani tvingade målvakten i hemmalaget att verkligen sträcka ut på och tippa bollen precis över ribban.

Tränare Thelin sa i intervju efter matchen att man fick Östersund precis dit man ville och det lät som att man var nöjd med en poäng idag. Trots kraftig dominans rakt igenom från hemmalaget så stod Jönköpings Södra upp bra och man tillät inte många farliga lägen till motståndarna.

Det som oroar mer är att man stundtals är helt utspelade och man inte räcker till i det egna spelet. Det är en lång serie och ska man upp i Allsvenskan så krävs det mer eget spel och större bollinnehav för jag tror inte att man kan ligga på kontringar hela året.

Skott: 11-3 (3-1)
Skott på mål: 3-3 (1-1)
Hörnor: 16-1 (9-0)
Frisparkar: 12-14 (5-7)
Gula kort: 0-2 (0-1)
Röda kort: 0-0 (0-0)