Lagbanner
Inför: Husqvarna FF - Jönköpings Södra

Inför: Husqvarna FF - Jönköpings Södra

Så är det då äntligen dags för årets första match! Här kommer lite information om förutsättningarna i ett grönt perspektiv.

 På lördag, klockan 14:00 ställs Jönköpings Södra IF mot Husqvarna FF i Elmiahallen. Mötet mellan kommunens två främsta lag har blivit något av en tradition som på allvar sparkar igång den lokala fotbollssäsongen.

Lagen

Båda lagen har för året nya ansikten på tränarposten. J-Södras Jörgen Wålemark tillträdde 1 dec 2017, och så sent som häromdagen presenterade blåränderna Benjamin Westman - senast i GAIS - som ny tränare efter flyktade Mohammed Ali Khan.
Noterbart i HFF är också att Södra-bekanta Dijan Vukojevic till den här säsongen värvats från Assyriska.
Från Husqvarna har Peter Gwargis och Amir Al-Ammari tagit steget till "de gröne," och ställs nu mot sina forna lagkamrater.

Truppen

Enligt uppgifter till Stadsparksvallens redaktion kommer samtliga tillgängliga spelare i J-Södra få speltid under matchen. Det kommer att ske genom på förhand bestämda byten.
Anton Cajtoft, Joakim Karlsson, Anton Andreasson och Arni Viljhalmsson är långtidsskadade. Även Markus Tegebäck saknas då han har en skada i foten.
Troligtvis får vi också stifta bekantskap med provspelaren Joel Stevens från Nya Zeeland. Han har meriter från såväl U 21- som A-landslaget. Stevens är en offensiv mittfältare och forward.

Taktiken

Under årets första träningar har det offensivt jobbats mycket med olika spelvägar fram till målchanser. Defensivt har tyngdpunkten legat på att vid bolltapp, direkt återerövra bollen.

Just att snabbt vinna tillbaka förlorad boll, är något som det särskilt kommer  att fokuseras på under matchen på lördag. Även vikten av att spelarna ska tro på lagets förmåga i passningsspelet och att många ska komma med i avslutslägena.

Redaktionen kan också bekräfta att grunduppställningen i matchen kommer bli 3-4-3.
Det viktigaste kommer dock vara rörelserna från de utgångspositionerna och att det blir fart i spelet.

Stadsparksvallens redaktion vill  tacka ledarstaben i A-laget, som tog sig tid att besvara lite frågor och för ett positivt  bemötande!

 

Daniel Falltorpdfalltorp@gmail.com2018-01-19 09:28:23
Author

Fler artiklar om Jönköpings Södra