Lagbanner
Stadsparksvallen, 2017-07-02 15:00

Jönköpings Södra - IFK Göteborg

Inför: J-Södra - IFK Göteborg

Inför: J-Södra - IFK Göteborg

Nästan exakt en månad har gått sedan det senast var match, men nu är det äntligen dags igen när IFK Göteborg kommer till Stadsparksvallen på söndagseftermiddagen. Två lag som står noterade för samma poängantal möts och en vinst för något av lagen bör ge god distans till strecken i tabellens nedre region medan ett förlorande lag i denna match riskerar att nämnda streck känns lite för nära.

Bägge lagen står som sagt på samma poäng. Medan J-Södra taktar på i samma fart som föregående år så är poängskörden för Blåvitt troligtvis mer besvärande, långt ifrån en toppstrid. Under sommaruppehållet har J-Södra avslutat avtalet med Sergio Cala medan tidigare skadade Árni Vilhjálmsson åter är redo för spel vilket gör att truppen ser ut att vara helt fri från skador. I IFK Göteborg ser Mads Albaek ut att lämna för Kaiserslautern men det lutar åt att han är tillgänglig för spel på söndag. Lagen har varsin spelare avstängd pga gula kort, Daryl Smylie och Sebastian Eriksson får vänta ännu någon vecka på match.

IFK Göteborg har spelat en match under uppehållet då man fick se sig besegrade med 3-1 mot Litauiska FK Zalgiris. J-Södra har liksom i fjol varit sparsamma med träningsmatcher och har nöjt sig med träning som vanligt. Fjolåret bjöd på sämre insatser efter uppehållen, vi får hoppas att laget i år hittat ett sätt att snabbare komma in i matchtempo. Som alltid är formen svårbedömd efter ett uppehåll.

Fjolårets möte spelades vid samma tidpunkt och bjöd då på en slutsåld arena. Sittplatserna närmar sig slutsålt, SMHI utlovar perfekt fotbollsväder, förhoppningsvis kan matchen få samma inramning även i år.

Oskar Bernström2017-06-30 12:01:22
Author

Fler artiklar om Jönköpings Södra