Lagbanner
Vad sa Jörgen Wålemark del I

Vad sa Jörgen Wålemark del I

Det har varit uppstartsträff och träning. Föreningen bjöd in till information, spelarpresentation och tilltugg. Här är första delen av en resumé kring vad Jönköpings Södras nya tränare hade att säga.

Uppstarten

Vad sa Jörgen Wålemark del I
 
Jörgen Wålemark inledde med att berätta att han hade blivit bra omhändertagen och att han tillsammans med Christer Persson redan från start jobba stenhårt för att få in spelare till truppen.
Samtidigt som JW pratade pågick också träningen för fullt för J- Södra II, och hans intryck av klubben är den funkar bra nerifrån och har bra ungdomar som är på väg upp.  Som exempel nämnde han de tre talanger som lyfts upp till A-truppen i år. Mycket finns på plats, det är bara att vi ska sätta en trupp som kan vara med högt upp i Superettan. Där finns arbete att göra.

Hur ska då J-Södra spela?

I allsvenskan har motståndarna varit riktigt bra och tryckt tillbaka laget långt ner i banan vissa perioder i matcherna. När Södra vunnit tillbaka bollen, har det många gånger varit väldigt bra kombinationer som skapat lägen mot motståndarna. Wålemark vill tillbaka lite till det spel vi hade i SE säsongen vi gick upp, där vi kan ligga lite högre och så vinna tillbaka bollen högre upp, och därifrån ha ett bra passningsspel som verkligen kan spela ut motståndarna. Detta kommer det att jobbas med redan från start.  Vi ska vara det spelförande laget.

Om Superettan

Wålemarks egna erfarenheter av SE, är att det är en tuff serie. Individuellt finns inte de klasspelare som finns i Allsvenskan, men det är en svår serie att vinna. Det är 7-8 lag som satsar väldigt hårt, kanske främst Helsingborg som plockar in välmeriterade spelare i dagsläget. Om några år kommer ett nytt TV-avtal, så är man med i Allsvenskan om två år kan det göra en skillnad på ungefär 10 miljoner Skr. Så det kommer att vara en rejäl satsning i SE av flera lag de kommande åren för att försöka vara med det.

Spelartruppen

Wålemark gick genom truppen utan särskilt många detaljer, men när det kom till Cajtoft poängterades det att här ska det gå lugnt fram. Försiktighet ska iakttas så att det inte inträffar någon allvarlig skada igen. Anton får stå under tillsyn hela våren, så får vi se om han kommer till spel under hösten igen. Målvaktsuppsättningen är enligt Wålemark ändå rutinerad med Frank Petterson i spetsen.

På backsidan tror han att Anton Liljenbäck kommer att bli en bra spelare.

På mittfältet måste det tas in någon ny spelare om Gojani försvinner. Här finns det också en spets i de rutinerade spelarna som tidigare spelat i SE. Där uttrycker sig Wålemark att måste hjälpa Thelin och Smylie att få en nytändning, så att de verkligen vill tillbaka till Allsvenskan. Det menar han är superviktigt för det här laget.

På topp hoppas Jörgen att på sikt kanske få in ytterligare en forward som kan konkurrera. När det gäller Gero handlar det om att följa utvecklingen.

När det handlar om de yngre nyförvärven och talangerna måste vi ha tålamod, men det är viktigt att vi kan ge lokala spelare chansen.

Tillsammans med CP ska lagets byggas på bra grabbar som det går att prata med. Hellre det än att ta in en stjärna som inte passar in i gruppen. Wålemark poängterar att det varit en fantastisk lagsammanhållning i gruppen och det är en absolut styrka som vi ska hålla fast vid.

Förhoppningen är att bygga ett spel som sedan håller i Allsvenskan.  Även att det ska va en Allsvensk standard på allt runt omkring, även om vi spelar i SE.
 

Daniel Falltorpdfalltorp@gmail.com2018-01-12 13:11:00
Author

Fler artiklar om Jönköpings Södra