Just nu: Peking presenterar två nyförvärv

Just nu: Peking presenterar två nyförvärv

IFK Norrköping presenterade på en presskonferens idag två nyförvärv. Det handlar om Niclas Eliasson från AIK och Kalle Holmberg från ÖSK.

Det snackades om kontraktsförlängning för Christoffer Nyman, en värvning av Kalle Holmberg och ett lån av Niclas Eliasson. IFK presenterade på presskonferensen både Eliasson och Holmberg.

 - Vi har nöjet att kunna presentera två nyförvärv till IFK Norrköping. Dels har vi efter hårt arbete lyckats rekrytera Kalle Holmberg från Örebro. Han har skrivit på för tre och ett halvt år. Vi har även lyckats låna Niclas Eliasson från AIK, vilket vi är väldigt glada över, sade Jens Gustafsson på presskonferensen.

"Inget svårt beslut"
Kalle Holmberg har varit på gång länge, men först nu är det officiellt. Han är klar för tre och ett halvt år i Norrköping och kommer närmast från Örebro SK. Holmberg spelar anfallare i första hand, men kan även användas på mittfältet. 23-åringen har gjort 3 mål på 14 matcher den här säsongen i Allsvenskan. Han har tidigare varit på provspel i IFK Norrköping men valde då Örebro. Kalle Holmberg lär från början ses som tredjeforward. Han är spelklar redan imorgon.

 - När det gäller Kalle så ser vi en spelare och en människa som kommer passa väl in i IFK Norrköping. Det är en offensiv kraft som vi i första hand ser som konkurrerande på forwardspositionerna. Det är en spelare som alltid ger sitt allra yttersta, han är skicklig med bollen, och har ett bra kombinationsspel. Han är dessutom ung, född 1993, och vi ser det som att Kalle inte har nått sin topp som spelare. Vi är övertygade om att Kalle kommer hjälpa oss att utvecklas som förening och att vi kommer hjälpa Kalle att nå sin fulla potential i Norrköping, sade Jens Gustafsson.

Kalle Holmberg själv tyckte det var skönt att övergången äntligen är klar.

- Det är skönt att det är klart. Det har gått några dagar och det är alltid skönt när det är påskrivet. Det är fruktansvärt skönt att vara här, och det är fruktansvärt skönt att vara spelklar och kunna träna i morgon bitti, sade nyförvärvet som tycker att det var ett enkelt val att lämna Örebro för de regerande mästarna.

- Jag hade inte skrivit på, om det var något som inte stämde. Det här steget gör jag för min egen utveckling och jag vill hjälpa laget i varje match och ta kliv hela tiden. Det är inget svårt beslut, sade Kalle Holmberg.

"Kan springa i två dagar"
Även den vänsterfotade yttermittfältaren Niclas Eliasson ansluter. Han lånas in från AIK där han bara har fått starta tre matcher den här säsongen. Han kom till Solnaklubben inför säsongen 2014, efter en succésäsong i Falkenberg med 11 assist, men i Allsvenskan har det inte blivit mycket spel för 20-åringen. Bara 26 matcher över tre säsonger. Nu är Niclas Eliasson alltså klar för IFK Norrköping. Han har ett lånekontrakt som gäller året ut med en utköpsklausul. Om Kalle Holmberg är spelklar imorgon, kan det dröja några ytterliggare dagar innan Niclas Eliasson också är klar för spel.

 - Niclas Eliasson är en bekantskap som jag dels lärde känna från läktarhåll när han slog igenom i Falkenberg, och under min korta tid i AIK lärde jag känna Niclas, som är en väldigt bra kille. Positiv, och en kille som definitivt inte har nått sin fulla potential. Vi känner att vi med hjälp av den här tiden, under det här lånet med köpoption, vill använda oss av den fart och den vänsterfot som Niclas förfogar över, men också se till så att han hjälper oss att bli ännu slagkraftigare på planen under hösten. Också en ung kille född 1995, som vi är övertygade om att han kommer bli ännu bättre i vår miljö. Så helhetsmässigt sitter jag med två spelare som vi är övertygade om kommer att hjälpa oss under hösten och även längre fram, men framför allt spelare som kommer utvecklas hos oss i IFK Norrköping. Niclas kommer främst konkurrera på yttermittfältspositionerna, men jag vet att han även spelat ytterback på slutet i AIK. De flesta ser Niclas spetsegenskaper i en mot en, men det de flesta inte vet är att han är en väldigt löpstark mittfältare som orkar springa i två dagar om det skulle behövas, sade IFK:s manager om lånet.

Niclas Eliasson är spänd inför att få börja spela med IFK Norrköping.

- Det ska bli jättespännande. Det är jättekul att komma hit, det känns som en bra miljö, så det ska bli spännande.

Du kan se hela presskonferensen via IFK Norrköpings app Peking Inifrån.

Vi på redaktionen hälsar dessa två nyförvärv välkomna till IFK Norrköping och önskar de lycka till i klubben. Har du tankar och funderingar om nyförvärven? Kommentera nedan.
 

Jonatan Häggström Wedding jonatanhw@gmail.comjonatanhw2016-07-28 15:03:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås