Kalle Holmberg efter avancemanget: "Kul att samarbetet resulterar i mål och assist"
Kalle Holmberg gör 1-0 bakom Aly Keita.

Kalle Holmberg efter avancemanget: "Kul att samarbetet resulterar i mål och assist"

Djurgården vinner komfortabelt mot Östersund och avancerar till semifinal. Forum 1891 var på plats och pratade med Kalle Holmberg som fått en bra start på säsongen. Han berättar hur samarbetet med Chilufya fungerat och hur han ser på matchen.

Ni gör en bra match och du gör mål igen, hur är känslan?
- Det känns jättebra. Som du säger så gör vi en bra match. Jag tycker vi gör stabila 90 minuter. Det är vissa stunder som är lite svängiga, men i det stora hela så är det en klart godkänd insats och ett bra resultat.

Hur har uppladdningen inför matchen varit med alla corona fall och att ni inte träna i måndags och tisdags?
- Exakt, vi träna själva och var ute och löpte och höll igång själva. I det stora hela så har det fungerat bra. När vi väl varit här uppe (Tele2 arena) så har vi kört på bra. Vi fick tillbaka Mange, så det var bra. Sen har vi haft bra fart på träningarna, så det har känts okej.

Du har fått ett bra samarbete med Chilufya. Vad har du att säga om hans försäsong och ert samarbete?
- Jättekul att han har kommit igång och gjort massa mål och en del assist också. Så det är jättekul för han och håller han sig skadefri kommer han var giftig för oss. Han har en otrolig snabbhet. Det har känts bra på träning med vårt samarbete så det är kul att det resulterar i mål och assist på matcher.

Hur ser du på konkurrensen i truppen och framförallt på din position? 
- Det är konkurrens. Vi vill vara ett topplag och det är många bra spelare som vill visa upp att dom ska spela. Så konkurrens måste man ha i ett bra lag. Sen när man får spela så får man visa att man ska spela.

Nu väntar semifinal mot Trelleborg eller Hammarby. Är det något lag som du helst möter?
- Nämen vi får se när deras match väl kommer igång. Det klart att det hade varit kul i ett derby, men samtidigt hade det varit kul att möta Trelleborg också.

Ni ser väldigt starka ut. Hur långt kan det här laget gå?
- Det är en bit kvar till toppformen. Tills vi ska vara med och slåss om det på riktigt i Allsvenskan. Men som du säger så är vi ett bra lag och vi har gjort mycket bra saker på försäsongen. Så det känns bra.

Vi tackar Kalle Holmberg för att han tog sig tiden och önskar honom lycka till i semifinalen.

Victor Ohly@victorohly2021-03-14 18:20:00
Author

Fler artiklar om Djurgården