Fem snabba efter Kalmar FF - Malmö FF
Äntligen Arnor!

Fem snabba efter Kalmar FF - Malmö FF

Storseger och och några riktigt fina utropstecken blev kvällens facit i Kalmar!

Äntligen Arnor
Mot Häcken var ribban och Ola Toivonen i vägen för Arnor Traustason, men idag gottgjorde Ola sin block och frispelade vår skicklige islänning som helt fri med Kalmarkeepern visade stor kyla och placerade in årets första allsvenska mål. Härligt och välförtjänt för Arnor som visar stigande form.

Adi Nalic
Jag tillhör den ganska stora skara som tyckte att unge Adi var lite valpig och omogen i sitt spel i våras. Nu tycker jag att han har mognat ordentligt. Idag gjorde han en helgjuten insats i nittio minuter plus tillägg. Nalic kombinerade hårt arbete med briljant teknik och kloka beslut. Det blir tufft för Jon Dahl att hålla denne yngling utanför laget framöver.

Rörligt värre
Jon Dahl Tomason har ända sedan han kom till MFF tjatat om rörlighet och individuell frihet i spelet. Sakta men säkert har det implementerats och i kväll var det väldigt fint att se hur positionsbytena, kombinationerna och löpningarna synkade. Jag anser absolut inte att Isaac Kiese Thelin skall vara utanför planen, men jag ser gärna att vi fortsätter så här fantasirikt och fartfyllt även när vår centertank är tilbaka. Ibland blir MFF lite bekväma när man under stundom väljer det enkla i att lobba upp bollar på Isaac.

Kvalitet
I veckan fick vi respass ur Europa League av en riktigt bra motståndare. Ett tag kändes det som att vi var med i matchen, men till slut var kvalitetsskillnaden rätt uppenbar. Så länge det bara stod 0-1 på Guldfågeln Arena i kväll kände nog Kalmar att de också var med, men kvalitetsskillnaden var alldeles för stor. Vi såg det mot Häcken och vi såg det i kväll, när MFF spelar upp hela registret är vi kvalitetsmässigt på en annan nivå än något annat svenskt lag.

Storseger
3-0 mot Häcken och 0-4 mot Kalmar. Efter vårens magra utdelning har MFF steppat upp när det gäller målproduktionen. Det är trevligt att se och det skadar inte att målproduktionen dessutom delas på många olika fötter. Jon Dahls MFF växer hela tiden och de stora segrarna är ett av många tecken på det.

 

Pontus Kroon2020-10-04 19:40:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?