Kalmar - MFF 2-2: Antonsson visade klass

Malmö ledde med 2-0 med fick nöja sig med 2-2 utanför Guldfågeln Arena.

Matchen spelades under speciella förutsättningar med två gånger 60 minuter där man bytte samtliga spelare från ena halvleken till den andra.

David Edvardsson, Bonke Innocent
Jo Inge Berget, Anders Christiansen, Sebastian Nanasi (90′ Nuh)
Adi Nalic

Första halvlek i korthet
Markus Antonsson gjorde såväl 1-0 som 2-0. Första efter inspel från vänster och andra efter en fin passning från Ola Toivonen efter att Noah Eile vänt spelet.

Dessutom hade Lasse Nielsen en boll som var inne i målet men studsade ut på ett av hjulen och domaren trodde att bollen tog i stolpen. En modern version av "Carstens flaska" om ni minns.

Ola Toivonen hade dessutom ett skott i ribban tidigt och Romario sköt en frispark i stolpen för Kalmar. Lägg därtill ytterligare någon bra chans för Antonsson och även Amin Sarr och det var i det närmaste märkligt att det bara stod 2-0 i snöfallet i Småland när domaren blåste till paus.
Antonsson hade en boll inne i slutet igen, men det dömdes bort för offside. Oklart om det var korrekt.

Eile gjorde en stark insats som vänsterback men nog ser man att det är en mittback i honom.
Antonsson var pigg och starkt.
Sarr visade väl igen att han kanske inte är den mest klockrena centern.
Rätt bra spel totalt sett.

Andra halvlek i korthet
Betydligt sämre spel från MFF. Kalmar reducerade tidigt genom Alex Mortensen. Malmö såg ut att replikera nästan omgående när Berget hittade AC som kapades i straffområdet. Straff. AC tog den själv och sköt högt över. Straffmissandet börjar tidigt i år. Kul.

En kvart senare slog Kalmar ett inlägg från vår högerkant. Marko Johansson släppte den för att få inspark, men det var inte helt genomtänkt eftersom bollen satt på "fel" sida stolpen. 2-2. En tavla.

Det viktigaste som hände efter kvitteringen var sannolikt när AC borde fått rött kort. AC fick ta emot mängder med smällar och efter ännu en smäll reagerade han våldsamt och tryckte till motståndaren alldeles för mycket. Ur en kameravinkel såg det ut som om han slog till Kalmarspelaren men den andra vinkeln visade att det mer var tal om ett "tryck". Det borde dock oavsett ha blivit rött.

2-2 stod sig matchen ut.

Nalic visade väl inte heller direkt att han är svaret på vår "niaproblematik".
Edvardsson som kom in centralt i andra var mycket intressant.
Noteras bör att Anel inte spelade på grund av känningar inför matchen.

Jag är ganska nöjd med vår fysiska insats. Första timmen var presspelet riktigt bra, både utan boll och när vi vann bollen gick vi framåt. På det stora hela är jag ganska nöjd med matchen. Vi försöker inte att lägga så mycket fokus på resultatet, det handlar om att spelaren ska visa framfötterna, förklarade Jon Dahl Tomasson efter matchen uppger mff.se.