Kämpainsats gav full pott mot Varbergs BoIS

Söndagens bortamatch mot seriesexan Varbergs BoIS slutade med en härlig seger efter en bra första halvlek där segern grundlades. Resultat Varberg - AFC 0 - 2 (0-2)

Matchen på Påskbergsvallen började med en farlig nick i 5:e min från Varberg där målvakten Josh Wicks fick sträcka ut ordentligt för att rädda till hörna.
AFC:s svar blev briljant, Jernade Meade gör en strålande raid i 11:e min, slår en boll mot bortre stolpen där Sasa Matic dyker upp och stöter in bollen i mål från nära håll, 0-1 efter 11 min spel.

Slarv i försvaret hos AFC bäddade för en ny nick där Josh i målet åter fick briljera med en ny räddning till hörna.
I 24:e min fäller Varbergs målvakt Buya och domaren pekar på straffpunkten. Fram stegar Ferid Ali och sätter bollen till höger och målvakten till vänster och 0-2 till de våra.
Erik Figueroa åkte på en ful tackling och tvingades utgå och in i hans ställe kom André Österholm i 36:e min.

Flera smällar på AFC spelare oroade inför andra halvlek. En första halvlek där AFC spelade riktigt bra och hade ett större bollinnehav.

Sasa Matic hade en halvskaplig målchans i 50:e min men fick inte fram foten ordentligt.
Nytt Sasa avslut i 69:e min, tungt avslut en bit utanför bortre stolpen.
Varbergs svar var ett tungt avslut en halvmeter över Josh mål.

Avslut i överliggaren från nära håll av hemmalaget 76:e min. En tung andra halva för AFC där hemmalaget hade stort spelövertag. Josh Wicks överlägset bäst i AFC som gör en bra insats där försvaret hjälpte till att hålla nollan för den gode Josh.
Många varningar för AFC där Isa Demir fick sin tredje genom maskning och därmed får se hemmamötet mot Värnamo från läktaren.

Domare: Per Melin
Publik: 1288

Startelvan:
Josh Wicks (Mv) - Isa Demir - Daniel Jarl - Jernade Meade - Ferid Ali - Mohamed Buya Turay - Denis Viana da Silva - Sasa Matic  - Tristan Bowen (66)  - Erik Figieroa (36) - Carlos Gaete Moggia
Ersättare:
Cem Alpek (Mv) - Haris Cirak - Abdul Razak (66) - André Österholm (36 -83) - Bun-Dawda Sowe (83) - Amadou Kalabane - Christoff Dias de Oliviera.

Nästa hemmamatch är söndaden den 7:e augusti kl 15.00 mot IFK Värnamo.