-

Kasta in en boll och låt den rulla…Välkomna Kalmar FF

Kasta in en boll och låt den rulla…Välkomna Kalmar FF

Här har vi suttit och svultit sedan tidernas begynnelse...ingenting händer, vi vet inte vad som händr och så PANG! IFK har köpt loss Sead, drömmer jag, nej det är gårdagens sanning. Helt plötsligt känns som om det blir en säsong i år oxå. Publik eller inte IFK vill utmana och jag tror de har möjligheten! Inte nog med det, sedan sa det POFF! Isak vill gärna ut i Europa, Spanien kanske?

När jag trodde Jens kunde fokusera på säsongen och första matchen, så dyker det upp nya utmaningar! Är Isak fortsatt motiverad eller är han mer intresserad av vilka nya möjligheter som finns? Ska Julle spelas in som en ersättare? Det har ju oxå ryktas att Örebros Oscar Jansson har varit kontaktad 

Var det Kalmar FF vi skulle möta?

Jag har inget bättre förslag på startelva än det som funderades ut under gårdagens träning av åskådarna där.
Jag skulle dock vilja se vad IBJ kan prestera på vänsterbackspositionen, men förstauppställningen är nog med en offensiv Gerson där. Sedan kanske det är dags för honom att ställa sig i mål oxå!?

Det är premiär och då gäller det för IFK att inte påverkas av Eeldes lag och inte förlora, så att vi även statistiskt ska kunna vara med och utmana om guldet. Det verkar ju inte omöjligt, då vi har en fin svit av hemmamatcher mot Kalmar, vi har inte förlorat sedan 2013!

Skillnaden mot förra säsongen betyder ju bl.a. en tuffare matchning och då möjlighet att utnyttja 5 avbytare. Att då det är lite trångt på IFK's mittfält kan ju vara gynnsamt. Att sedan Jens inte alltid har bytt in spelare betyder ju inte att han kommer att fortsätta med det. 
 
Skadeläget: Verkar vara klart att Khazeni och Stefansson inte är uttagbara. Sedan var tydligen Alle ute och cyklade på fredagens träningspass, så det är tveksamt om han hinner komma igen till start, AIK och Djurgården väntar ju oxå runt hörnet.

Vad vet vi om Kalmar? Alexander Jacobsen passerade ju via dem på vägen till Sarpsborg. Men det gav dem bra en 14:e plats i sluttabellen.  Så nu är Nenne Bergstrand tillbaka i tränarpositionen och förhoppningen är nog att klättra i tabellen. Ekonomin tillät inget träningsläger på utländs mark men försäsongmatcherna visade  öervägande klara segrar. Nils Fröling var inte intresserad av IFK's krokar utan ville fortsätta i Kalmar. Han förväntas göra genombrott ordentligt i år. Återvändande Erik Israelsson är inte spelklar förrän i augusti. Av bröderna Elm har Rasmus kropp sagt ifrån, men han kan tydligen hoppa in om det skulle bli kris.  

Så summa summarum, ska IFK satsa, vilket de verkar vilja, så får inte denna match förloras!

Jag hoppas spelarna som går ut på Parken imorgon känner att de representerar IFK, det IFK som för många utanför Parken under Ett liv, har följt,  ett lag som just då ska skapa ny historia under de annorlunda betingelser som just nu råder!

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2020-06-13 14:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås