Kebba Ceesay lämnar IK Sirius

Kebba Ceesay lämnar IK Sirius

Igår blev det klart att det inte blir någon fortsättning i Sirius för Kebbas del. Ny klubbadress blir istället Vasalunds IF.

Det kom inte som någon chock att Kebba nu lämnar Sirius. Kebba som kom från Dalkurd till IKS blev Bergstrands och Lagerlöfs sista värvning innan de lämnade för nya äventyr. Ankomsten till Sirius var inför 2019 där det blev 26 seriematcher totalt och ett mål.

Förra säsongen blev det endast fem seriematcher och där Kebba blev inbytt i två av dessa. Brist på speltid och osämja med tränare Henrik Rydström resulterade i en flytt till Helsingborgs IF på ett lån. Där startade han i elva av tolv matcher i Allsvenskan.

Nu bör Sirius ge sig ut på jakt för att få in en till mittback. Med Jamie Roche som kör hjärntrappan har Sirius endast Tim Björkström och Patrick Nwadike att tillgå - två spelare som innan de kom till Sirius i mångt spelade till höger i backlinjen. Med Marcus Mathisen i truppen finns en lösning där, men det går inte att flytta runt och skarva allt för mycket, som med Karl Larson.

Förhoppningsvis har Ola något på gång och är det så får spelaren mer än gärna vara vänsterfotad.

Andreas__Adde__2021-03-16 13:53:54
Author

Fler artiklar om Sirius