Kevin Ackermann borta fram till hösten på grund av skada

Kevin Ackermann borta fram till hösten på grund av skada

Kevin Ackermann skadade sig i matchen mot Landskrona BoIS 17 februari. Efter undersökning visade det sig att skadan håller Ackermann från spel till hösten.

Extremt tråkiga nyheter som klubben rapporterar inför den Allsvenska säsongen. Kevin Ackermann och Liam Jordan kommer inte komma till spel fören höstomgångarna av Allsvenskan. Trist med Jordan såklart, men Ackermann är ett stort tapp. Det blir nu en extrem utmaning för tränare att få andra spelare att komma upp i Ackermanns nivå, men nu sätts också en ännu större press på sportchef Philip Berglund och resten av ledningen att hitta en ersättare. 

Han kommenterar såhär:
 – Båda spelarna är såklart ledsna över att skadorna förstör den första delen av säsongen och det kommer bli många timmar i gymmet. Som förening står vi bredvid båda i rehabiliteringen för att de ska komma tillbaka starkare än tidigare, säger sportchef Philip Berglund. 

Värvningarna hittills har varit mer än godkända. Den senaste, Daleho Irandust, är verkligen från rätt hylla. Paya Pichkah ser också ut att passa fint in i lagbygget. Men dessa värvningar hade jag velat ha även om Leach Holm, Pettersson, och Inoussa hade stannat. Truppen behövde förstärkning innan folk lämnade, och nu har vi ändå lyckats parrera många av de lämnande spelarna men vi har fortfarande stora delar att förstärka. 

Jag börjar känna att ryktena kring att Besard Sabovic närmar sig BP kanske hettar till extra mycket nu. Sabovic, Irandust, Pichkah, Fritzson (Calisir, Örqvist) är ändå bra bredd på spelare som kan spela innermittfält när Ackermann är borta. 
Philip Berglund har nog haft ett väldigt stressigt, men roligt, jobb på sistone och fram till att transferfönstret stänger. Det finns pengar att röra sig med och ett roligt projekt att vara en del av, så tror att chansen är stor att man kan locka till sig spelare på högre hyllor än vanligtvis. 

Vi önskar Kevin och Liam en snabb och problemfri rehabprocess - så ses vi i höst igen!

 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-02-27 15:41:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna