Lagbanner
Bramstedt - "Jag vill inte vara Halmstad!"

Bramstedt - "Jag vill inte vara Halmstad!"

Hela situationen känns mycket märklig. Att helt plötsligt vara en match ifrån att ligga sist i Allsvenskan. Att vara seriens jumbo. Inte var det många som trodde det skulle se ut såhär inför säsongen. Kalmar FF befinner sig i en större kris än säsongerna 2019 och 2020.

Även om vi inte ligger sist i serien så är vi sämst. Jag har hållit mig i några veckor från att skriva en krönika. Inte minst för att jag är trött på att spy ur mig mer negativitet än det jag redan gör på X, inte minst för att jag blir depressiv samma sekund som jag tänker på att skriva en krönika, inte minst för att jag väntat på att säsongen ska vända. Jag är väl lika naiv som ledningen­. För inte fan vänder vi det här.

På två matcher har vi, mot tidernas mest ineffektiva fotbollslag, släppt in sex mål. Jag har redan fällt så många efter match-tårar att det inte finns något annat att göra än att le. Som en jävla psykopat. För just nu blir jag galen på hela situationen.

Oavsett hur många diagnoser den här föreningen har så saknar den sjukdomsinsikt. Det demonstrerades inte minst på medlemsmötet. Jag orkar inte ens kommentera någon av de senaste matcherna. Det har sett ut precis likadant hela säsongen. Bortsätt från en halvlek mot Halmstad, Värnamo och hela matchen mot AIK så är vi helt klart det sämst presterande laget under hela säsongen. Men allt är lugn och ro, ersättare finns i truppen och Trenskow-miljonerna lägger vi i kassan.

Förhoppningsvis kommer kassan till användning i Superettan. Eller hur var det nu? Rajovic-pengarna öronmärktes, enligt sportchef Jörgen Petersson, till sommarfönstret 2023. Nettopengarna användes inte och därför, om jag förstått allt rätt, ”hamnade de i verksamheten”. Vad händer i så fall med Trenskow-pengarna? Är även de öronmärkta till detta fönster? I sådant fall har vi en knapp vecka på oss att spendera dem. Men, ersättaren finns i truppen så jag utgår från att elva till sjutton miljoner hamnar i verksamheten. Rätta mig gärna om jag har fel, men det är någonting som inte står helt rätt till.

Det brukar heta att man inte vill vara rikast i graven. Enligt mig är Superettan synonymt med det. Glöm att börja om i en sämre serie. Glöm det. Det existerar inte. Det är uppenbart att en ”omstart” inte är ett framgångsrecept. Kolla bara Helsingborg, Örebro, Trelleborg, Falkenberg, Halmstad, Gävle med flera. Halmstad är såklart ett undantag, de spelar trots allt i Allsvenskan, men laget åker upp och ned som en jojo mellan Allsvenskan och Superettan.

Jag vill inte vara Halmstad.

Personer med makt över föreningen har mindre än en vecka på sig att rädda kvar en av Sveriges mest anrika föreningar från att åka ur landets högsta serie. Glöm Superettan, vi ska inte dit. Sjukdomsinsikt krävs dock. Och att vi spenderar pengar. Dion Krasniqi är en bra start men det krävs mycket mer. Vi är just nu Sveriges sämsta lag. Ingen ersättare finns i truppen, våra bästa spelare står redan på planen och bänknötarna är alldeles för dåliga. Jag vet att detta är plattityda självklarheter men det verkar som att flera i ledande positioner inte håller med mig. Något måste hända, nu.

Albin Bramstedtroda_broder@outlook.com@smaackiiee2024-08-20 21:00:31
Author

Fler artiklar om Kalmar FF