Lagbanner
Nationalarenan, Friends Arena, 2024-07-07 14:00

AIK - Kalmar FF
1 - 2

Brolin "Vi har en hälsosam konkurrens"

Brolin "Vi har en hälsosam konkurrens"

Röda Bröder stannade till i katakomberna av Strawberry Arena och pratade med Samuel Brolin om hur han ser på tränarbytet och hur han och Jakob Kindberg jobbar tillsammans.


Samuel Brolin, seger mot AIK med 1-2. Vad har du att säga om matchen?
Bra tycker jag. Vi kommer ut bra och vi vet ju vad som krävs. Det handlar om att inte ge dem något gratis, framförallt i början av matchen. Sedan tycker jag vi äter oss i matchen. Första halvleken är klockren där de har ett läge där Celina skjuter och jag räddar. Annars är första halvleken klockren där vi inte bjuder på något och där vi styr matchbilden. Andra halvlek blir vi lite trötta och vi backar av lite i perioder men det känns ändå stabilt. Det är starkt av oss att göra 1-2 i det skedet av matchen när vi känns som mest tillbakapressade.

Du hade ju Saetra och Vince framför dig i denna matchen, en väldigt rutinerad och en mindre rutinerad. Hur kändes det? 
Det är klart att det blir en förändring där Rasmus Sjöstedt och Lars Saetra har spelat det mesta tillsammans och är väldigt samspelta. Jag tycker dock att jag har spelat en del matcher och gjort många träningar där jag tycker Vince på träning har visat framfötterna. Därför blir det nog en fight mellan dem tre om vilka som ska ha de två platserna framför målvakt, men jag tror att oavsett vilka av dem som bildar en mittrea tillsammans med målvakt och mittbackar kommer göra sitt yttersta och jag känner mig trygg i vilka som än får spela.

Det är ju alltid en konkurrens mellan dig och Jakob Kindberg kring förstaplatsen. Känner du att du har fått en nytändning i och med denna fina matchen? 
Som du säger så är det ju konkurrens. Jag tycker jag och Jagge har en bra relation och högt i tak där vi kämpar på varje dag. När jag blev bänkad så tycker jag Jagge drog sitt strå till min stack och fortsatte pusha mig och det är likadant nu när jag spelar, det är inga “hard feelings” utan vi har en bra jargong mellan varandra och konkurrensen är hälsosam tycker jag.

Känner ni som spelare något annorlunda sedan Stefan Larsson tog över efter Henrik Jensen?
Stefan finslipar ju lite på det som vi inte fick med oss under våren. Ny röst och nya ögon är positivt och det kommer alltid vara nya saker, men sedan har många spelare har Stefan sedan tidigare och de delar hans sätt att spela så på det sättet blir det en ganska naturlig övergång. Jag tycker att Larsson har kommit in och satt sin prägel på allt utan att skruva alltför mycket. Han har finslipat på detaljer och det gör skillnad.

Marcus Karlströmroda_broder@outlook.com@smaackiiee2024-07-12 12:07:47
Author

Fler artiklar om Kalmar FF

Jens Karlsson inför Mjällby AIF "Vi har inte haft problem med att fylla tiden."