Gamla Ullevi, 2024-08-31 15:00

GAIS - Kalmar FF

Inför bortamatchen mot GAIS! "Tempostarkt lugn"

Under lördagen åker Kalmar FF till Gamla Ullevi för möte med GAIS. En viktig match för de rödvita ur många aspekter, när det kommer till form, framtidstro och tillslut ett nytt kontrakt. Matchstart 15:00.

SOCIALA MEDIER
Röda Bröder

Röda Bröder podcast

Youtube-kanal

FÖREGÅENDE MATCH
Kalmar FF tog emot Malmö FF hemma på Guldfågeln Arena i den förra omgången. Gästerna tog ledningen med 0-1 i början av den första halvleken. I den andra halvleken kvitterade Melker Hallberg och Vince Osuji gav KFF ledningen med 2-1. Gästerna skulle kvittera till 2-2 vilket också blev slutresultatet. 1 viktig poäng för KFF.

#1 Samuel Brolin
Hade en tuff start liksom laget i inledningen av säsongen, svårt att komma in i spelsystemet och kändes stressad i spelet med fötterna. Han fick sitta på bänken under några matcher när Kindberg stod mellan stolparna. Efter uppehållet har han sett ut som den målvakt som KFF värvade inför säsongen med många fina och viktiga räddningar och ett annat spel med fötterna där han agerar med ett större lugn. Han behöver fortsätta att spela som efter uppehållet för att drömmen om Allsvenskan 2025 ska bli verklighet.

COFFES HÖRNA

-Senaste allsvenska mötet mellan lagen:

2024, Kalmar FF - GAIS 2-3

-Mina tankar kring matchen:
En viktig match för de rödvita ur många aspekter. Dels på grund av tabelläget, dels på grund av att man måste ta poäng (helst tre) under en längre tid för att bygga självförtroende och dels för en framtidstro för alla spelare, ledare och supportrar. Det är såklart vind i seglen när man kommer från en stark prestation mot Malmö på hemmaplan, men GAIS borta blir en annan historia. Hemmalaget är ett fysiskt starkt lag, KFF måste också vara det men mer därtill. Spelarna kommer att vara tvungna att ta snabbare beslut då hemmalaget kommer att pressa högt och spela med högt tempo. Man måste vara smarta i sina perioder med bollen och spela med ett tempostarkt lugn.