Lagbanner
Nanne Bergstrand lämnar Kalmar FF
Nu är det vi ska som ska applådera.

Nanne Bergstrand lämnar Kalmar FF

Nanne Bergstrands kontrakt med Kalmar FF går ut efter säsongen. På en presskonferens som föreningen utlyste under eftermiddagen klargjordes att detta kontrakt inte kommer att förlängas. Efter en elva år lång sejour som förstatränare i Kalmar FF lämnar alltså Nanne sitt uppdrag.

”Det handlar om tränarfrågan.”

Ordförande Anders Nyblom släppte nyheten omedelbart när presskonferensen hade inletts. Nanne Bergstrand har bestämt sig för att inte förlänga det kontrakt som går ut i år, och kommer därmed att lämna Kalmar FF efter säsongen 2013.

Efter att redan ha avverkat två år i föreningen 1998-1999 återvände Nanne Bergstrand till Kalmar FF inför säsongen 2003 då laget just hade fallit ur Allsvenskan. Färden bar omedelbart upp till den högsta serien igen, och där har KFF blivit sedan dess, liksom Nanne Bergstrand har blivit i Kalmar. Den överraskande femteplatsen 2004 följdes upp av idel framskjutna placeringar ända fram till den stora kulmen nåddes med SM-guldet 2008, en upplevelse som samtliga KFF:are kommer att bära med sig för alltid. Därefter har Nanne arbetat hårt för att göra arenadrömmen till verklighet och idag sitter vi här med en av Sveriges vackraste hemmaplaner.

Nu menar Nanne att föreningen inte är villiga att göra den sportsliga satsning han vill göra för att kunna nå det mål han håller som det första och största: att nå Champions League igen. Guldfågeln Arena har ännu inte genererat den sportsliga boosten han hade hoppats på, och med de ekonomiska restriktioner arenan innebär så finns det inte utrymme för den typen av sportslig satsning som Nanne tror krävs för att åter vinna Allsvenskan.

Nanne Bergstrand kommer alltså att fullfölja det kontrakt han nu står under, men till nästa seriestart kommer en annan röst styra omklädningsrummet i Guldfågeln Arena som är märkt ”Hemma”. Det återstår att se vilken röst det blir.

Vi kommer att få anledning att säga det så många fler gånger framöver under hösten, men redan nu:

Tack, Nanne. Tack för allt du har gett oss.

Gabriel Bobeckgabrielbobeck@gmail.com2013-07-08 16:40:00
Author

Fler artiklar om Kalmar FF