Lagbanner
Nyförvärvet Max Svensson: "Jag är grymt taggad".

Nyförvärvet Max Svensson: "Jag är grymt taggad".

Med 3 dagar kvar till hemmamatchen mot Brommapojkarna på Guldfågeln Arena fick vi en pratstund med nyförvärvet Max Svensson efter fredagens träning på Gasten. Han berättar hur första tiden i föreningen har varit, hur det känns att ha blivit pappa och om vi får se honom på planen mot BP. Trevlig läsning!

Först och främst, välkommen till Kalmar och Kalmar FF Max! 
-Stort tack!

Hur ser du på din första tid i föreningen?
-Väldigt bra, kul att få lära känna grabbarna och tränarstaben lite mer. Sen är det också skönt att dra igång ordentligt med fotbollsträningar nu. 

Du har ju haft en del vid sidan av fotbollen och blivit pappa, stort grattis till det. Hur är känslan att vara både fotbollsspelare och även pappa? 
-Tack så mycket. Det är såklart så att man vill spendera så mycket tid som möjligt med familjen. Men just nu så är tjejen hemma i Helsingborg och jag kör på här. Jag är grymt taggad på att dra igång med laget och få känna på match snart också.

Känner du någon i laget sedan tidigare?
-Samuel (Brolin) har jag träffat på tidigare med U21-landslaget, Kevin Jensen känner jag till lite också. Jag har mött många av spelarna sedan tidigare så nån form av relation har man till dem också så det var lätt att komma in i gruppen. 

De senaste 3 säsongerna har du varit i Nederländerna, hur ser du på din tid där?
-Väldigt bra, lärorikt. De två första åren fick jag spela väldigt mycket, mindre sista året. Kul att få se någon ny kultur och möta många bra lag, så det har varit lärorikt. 

Hoppas du på spel i helgens match mot Brommapojkarna?
-Jag hoppas vara tillgänglig i alla fall, sen är det upp till tränarna hur de vill använda mig, men redo hoppas jag kunna vara. 

Vad tyckte du om lagets insats mot AIK senast?
-Väldigt bra, att spela mot AIK borta är alltid tufft. I den första halvleken visar vi vilket bra lag vi är och spelar väldigt bra fotboll. Sen i andra halvlek kommer de ut med en annan energi och gör det lite svårare för oss. Därför är det extremt starkt att göra 1-2.

Du är ju en offensiv spelare, vad hoppas du kunna tillföra här under hösten?
-Att komma in med energi och precis som du säger är jag en offensiv spelare och i slutänden handlar det tillslut om att göra poäng. Så det är väl det man hoppas kunna bidra med. Jag gillar att kombinera och utnyttja mina kvalitéer på det viset. 

Brommapojkarna väntar till helgen på Guldfågeln Arena, hur ser du på den matchen?
-Alla matcher nu till hösten kommer att vara viktiga, speciellt i det läget vi ligger i. Det är extremt tajt där nere och det kommer bli många tajta matcher. Förhoppningsvis kan vi fortsätta i samma spår som nu senast. 

Hur mycket ser du fram emot att spela i den rödvita tröjan inför supportrarna på Guldfågeln Arena? 
-Det ska bli grymt kul, jag har bara spelat där inne en gång tidigare så det ska bli extremt kul att springa ut där för hemmalaget också. 

Stort tack Max och återigen välkommen till Kalmar FF.
-Tack så mycket!

 

Christoffer Karlströmkalmarcoffe2024-07-12 19:46:00
Author

Fler artiklar om Kalmar FF

Jens Karlsson inför Mjällby AIF "Vi har inte haft problem med att fylla tiden."