Lagbanner
Rasmus Sjöstedt efter förlusten mot Hammarby: “Man får ta dag för dag just nu.”

Rasmus Sjöstedt efter förlusten mot Hammarby: “Man får ta dag för dag just nu.”

Under söndagen förlorade KFF mot Hammarby hemma på Guldfågeln Arena med siffrorna 1-4. Röda Bröder fick prata med Rasmus Sjöstedt i den mixade zonen efter matchen. Han berättar om känslorna att vara tillbaka i startelvan, hur han upplevde matchen, synen på de kommande matcherna och vad som sas mellan supportrarna och spelarna efter slutsignalen.

Hur går dina tankar efter förlusten mot Hammarby?
-Jag tycker att Hammarby vinner rättvist idag, de är en nivå bättre än oss i presspel och speluppbyggnad. 

Min bild från läktaren var att ni kom ut på ett piggt sätt idag och hotade Hammarby med ett par bollar i djupled i inledningen. Var det så ni vill möta dem idag?
-Vi hade ju pratat om hur vi skulle kunna såra Hammarby under hela veckan och jag känner också att vi fick en ganska bra start sen efter 10-15 minuter så avtar det och det blir en kamp om bollen tills de börjar ta över. Förutom den delen i att skapa farliga målchanser. Sen kommer väl 1-0 från ingenstans på distansskottet. Vi startar ju inte andra halvleken på ett bra sätt heller, målchanserna vi skapar skapar vi för sent. 

Vad ville ni förändra till den andra halvleken när ni gick i omklädningsrummet med underläge?
-Vi kände inte riktigt att vi kom åt dem i deras speluppbyggnad, de involverar mycket folk framför allt centralt. Hammarby var dessutom skickliga på det de gjorde. 

Du fick spela från start i matchen, hur kändes det för egen del?
-Superkul, det är det roligaste som finns att spela på Guldfågeln Arena, men jag hade ju önskat att vi hade vunnit istället. Ska man vara ärlig så är det det enda som räknas just nu. Så det känns fruktansvärt surt.

Efter slutsignalen går ni spelare bort till klacken på Sydostkurvan, vad sägs där borta?
- Mycket känslor, de vill vädra sitt missnöje och det är fullt förståeligt i den situationen som vi är i just nu. Supportrarna känner ju en besvikelse efter en förlust med 4-1 på hemmaplan så jag fattar vad som rör sig i deras huvuden på ett sätt. De vill se mycket av det som vi trycker på, springa, fajtas, vinna dueller, lite jävlaranamma och jag förstår att när man förlorar med 4-1 att de inte tycker att vi visar det. Fullt förståeligt. 

Ni har ju vunnit varannan match och förlorat varannan den senaste tiden, hur är det att vara i den berg- och dalbanan att inte se något långsiktigt? 
-Det är väl klart att det är tufft, jag tycker att BP-matchen hemma är helt okej. Den första halvleken är väl sisådär, men i andra halvlek tycker jag vi är ganska bra och då förlorar vi. Norrköping borta är en liknande match som denna där vi inte får igång vårt spel, svårt att skapa de farliga målchanserna och släpper in för enkla mål. Men man får fan inte gräva ner sig. Jag sa det till några att inte ta det för hårt. Jag tycker också att det är skitsurt att förlora. Jag blev faktiskt förvånad över att Hammarby var så skickliga som de var. Man får inte ta det för hårt, det kommer en ny match som vi måste fokusera på. 

På måndag börjar en ny träningsvecka och ni ska analysera denna matchen och sen rikta blickarna mot Sirius borta. Du har säkert inga tankar där just nu?
-Nej, man får ta dag för dag just nu. Det är lätt att man börjar tänka att “om vi slår Sirius och Västerås och har 6 poäng” och man börjar se lite ljus. Man får ta dag för dag fram till match och sen tar vi matchen och sen får man göra det man kan påverka i nuet. Sen önskar ju vi att vi vinner de återstående matcherna. Imorgon är en ny dag och man får vara där och då och sen kommer Sirius. 

Stort tack Rasmus och lycka till i fortsättningen.
-Tack själv!

Christoffer Karlströmkalmarcoffe2024-08-05 22:14:58
Author

Fler artiklar om Kalmar FF