Kiese Thelin är hemma!

Kiese Thelin är hemma!

Malmö FF har gjort klart med Isaac Kiese Thelin på ett fyraårskontrakt.

Ryktet var sant. Vår nummer nio är klar. Och det blir, ännu en gång, Isaac Kiese Thelin. Anfallare har brutit kontraktet med Baniyas och ansluter därmed utan övergångssumma och har skrivit på ett fyraårskontrakt med regerande mästarna.

 - Det känns otroligt bra att få hem Isaac till Malmö igen. Han kommer att tillföra matchvinnande spetsegenskaper i sin forwardsroll, göra laget bättre i alla spelets faser och bidra med viktiga ledaregenskaper för oss de närmsta åren, säger sportchefen Andreas Georgsson.

– Det som stuckit ut under våra samtal har varit hans passion att återigen vara med och se till så att vi aldrig stannar upp och blir nöjda, utan att vi hela tiden jobbar hårt för att bli bättre.

Kiese Thelin gör därmed sin tredje sejour i klubben. Anfallaren, som nu får nummer 9, anslöt till Malmö för första gången 2014 från IFK Norrköping och var en viktig pusselbit i Europaframgångarna och guldet samma år. Sen återvände han även 2020 som ersättare till Markus Rosenberg och var en nyckelspelare när guldet hämtades hem det året.

 - Det är tredje gången jag kommer hit och det är en fantastisk känsla. Det känns som att man kommit hem. Det passar mig perfekt just nu. Jag är i mina bästa år och vill hjälpa klubben att dominera ännu mer, förklarar Kiese Thelin.

– Sedan senast har jag blivit något år äldre och ser mig själv som en av ledarna som ska ansvara för att ta oss framåt. Det var också ett lite osäkert läge förra gången. Jag trivdes superbra under året och det var tråkigt att lämna. Nu har jag skrivit på ett långt kontrakt och är här mentalt på ett annat sätt.

– Förra gången var det inga supportrar på läktarna på grund av corona. Jag har saknat det här trycket. Att gå ut på ett fullsatt Stadion för att vinna titlar.

Himmelriket välkomna Isaac Kiese Thelin hem igen.
Du vet grejen Isaac - Här vinner vi.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-03-16 15:59:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?