Klar seger i träningsmatchen mot Karlslund

Segersiffrorna i underkant - AFC Eskilstuna - Karlslund 3 - 0 (1-0)

Motståndare var Div 1 laget Karlslunds IF från Örebro. Ett lag som kvalade upp från Div 2 förra året. Ganska okänd förening då man nästan alltid har fått leva i skuggan av IK Forward och inte minst Örebro SK.
Några duktiga spelare har man i truppen. 21 årige försvararen Felix Bindelöv har gjort 11 matcher med Helsingborgs IF, samt 4 U - kamper för Sverige.
En annan duktig spelare är 21 årige anfallaren #10 Christer Lipovac som gjorde 15 mål för sitt lag förra säsongen.

För AFC:s del är det skador och sjukdomar som spökar just nu. Nya målvakten  Gianluca Curci från Italien lyckades skada ljumsken på träningen.
Nu blir det nog f.d. AFC:aren Cem Alpek, den 20 årige hemvändaren från turkiska Ümraniyespor som kommer att vakta buren.
Matchen:
– Vi gör en helt okej match. Det viktigast var att vi inte fick några skador, och att alla fick spelminuter, säger Nemanja Miljanovic.
Provspelaren, Laurie Bell, från just dagens motståndare, gav AFC ledningen med 1-0 på tillägstid i den första halvleken.
Vänsterbacken, Kadir Hodzic, ökade sedan på till 2-0 från straffpunkten efter en dryg timmes spel, och Peyman Alkoyun satte 3-0, fint framspelad av André Franco Törnetoft, med sju minuter kvar av matchen.
Nemanja nöjd:
– Tycker vi stundtals hade bra spel, skapade väldigt många målchanser. De (Karlslund) är knappt över vår planhalva i den första halvleken. I den andra halvleken har de en halvchans, men resten är bra kontrollerad match från vår sida. Bra insats, bra vilja. Finns inget att klaga på i dag, säger AFC-tränaren.
Extra kul var det för Gustav Jarl. AFC-backen, som inledde lördagens hemmamatch som mittback, men som avslutade densamma på högerbacken, spelade sin första hela match sedan den femte november, 2016.
 Otroligt och fantastiskt skönt, säger försvararen.