Klar seger i utomhuspremiären mot Vasalunds IF
Joakim Alriksson "dödade" spänningen med sitt 0-3 mål

Säsongens första träningsmatch mot Div 1 laget Vasalunds IF var det för AFC denna mycket kalla och råa lördagseftermiddad på Skytteholms IP. Vasalunds IF - AFC United 0 - 3 (0-1)

En försiktig början från båda lagen. Första riktiga målchansen hade AFC efter 22 min spel, dock inget mål. Vasa svarade efter en halvtimmes spel med ett avslut som målvakten Philip Vaisiakovich elegant avvärjde.
Ett vackert anfall i 34:e min av AFC . Yussef Sale slog en fin passning som André Österholm elegant rullade in vid ena stolproten.
Vasa hade en kvitteringschans i 42:a min men avslutet från nära håll gick högt över AFC målet. En halvlek där oavgjort nog hade varit mest rättvist.

Ett klart bättre AFC kom ut till andra halvlek, Luca Gerbino Polo hade ett fint avslut efter några min spel som Vasas målvakt med möda tippade till hörna.
55 min hade spelats när en av AFC:s provspelare visade hur en sträckt vrist skall se ut, bollen borrade sig in i målvaktens bortre kryss. 0-2 helt rättvist just då.
AFC tryckte på ordentligt i mitten på halvleken och öppnade sig för en spelvändning i 66:e min, en elegant räddning av mål-Philip gjorde dock att 0-2 stod sig fram till 78:e min
då Rinor Nushi stod för en fin frispelning, mottagare var Joakim Alriksson som hur enkelt som helst stötte in 0-3 i 78:e min.
Då tyckte AFC att det fick vara nog och Vasa skapade ett par riktigt vassa reduceringschanser sista kvarten. Philip Vaitsiakovic fick då visa vilken duktig målvakt han är.

En bra andra halvlek gör att segern var hur rättvis som helst. 16 manna truppen bestod av många provspelare där ingen gjorde bort sig, tvärtom så var det flera som imponerade.
Nu väntar nya Div 1 laget Södertälje FK inkommande lördag 31:a jan kl 14.00 på Skytteholms IP