Klart: 19-åring skriver på långtidskontrakt
Amadou Doumbouya spelade 20 minuter när DIF träningsspelade på Tele2 i helgen. Nu har han skrivit på ett femårskontrakt.

Klart: 19-åring skriver på långtidskontrakt

Det blev ett nionde nyförvärv för Bosse Andersson innan vinterfönstret stängde. Under torsdagskvällen presenterade klubben 19-årige Amadou Doumbouya.

Under en dryg vecka har 19-årige Amadou Doumbouya varit på plats på Kaknäs för ett provspel med Djurgården. Tidigare under fönstret blev den kamerunske högeryttern Arnold Eba klar för klubben på lån med köpoption – och Eba och Doumboya är två spelare som känner varandra väl, även om Doumbouya är från Guinea, sådär 250 mil från Kamerun. De båda yttrarna hamnade nämligen i samma akademi efter att Doumbouya lämnat hemlandet för att satsa på fotbollen.

Skrivit på femårskontrakt
Den 172 centimeter långe 19-åringen har gjort ett starkt intryck på ledningen under tiden på svensk mark – och nu belönas han alltså med något så ovanligt som ett femårskontrakt. 

– Vi är glada och stolta över att kunna välkomna Amadou till Djurgården. Han har väldigt spännande egenskaper som vi har kunnat ta del av under veckan som han varit här och provspelat med oss, förklarar Bosse Andersson för dif.se ikväll.

Kontakten initerades dock redan under hösten, men pandemin gjorde att det var först nu som det blev möjligt att ta Doumbouya till Sverige för ett provspel. Och DIF är inte den enda anrika klubb som visat intresse för guineanens tjänster.

Bättre miljö än i Marseille
– Amadou har ju tidigare varit en period i Olympique Marseille och gjort det bra där men landade i att Djurgården var det bästa miljön för honom att utvecklas i. Han är en ung spelare som kommer att behöva lite tid för att acklimatisera sig till en helt ny miljö för honom, men samtidigt har han redan nu en nivå i spelet som gör att han kan vara med och konkurrera på ett bra sätt. Så det ska bli väldigt intressant att följa honom framöver, fortsätter Andersson.

Enligt spelaren själv kan han spela på i princip alla offensiva positioner och till styrkorna hör tekniken och speluppfttningen. 
– Utöver det ger jag alltid hundra procent under match och träning och kan spela på så gott som alla positioner i offensiven. Det är där jag trivs bäst och det brukar bli en del mål och assist, förklarar Doumbouya.

Ska anpassa sig till kylan
Som så många andra spelare som tar klivet från den afrikanska kontinenten till Skandinavien verkar vädret vara lite av ett orosmoment – något Doumbouya fick känna av under träningsmatchen i helgen:
– Det var inte helt enkelt eftersom det var min första match i en ny miljö och jag har ännu inte riktigt vant mig vid kylan i det här landet. Men jag tyckte ändå att det gick bra under de 20 minuter som jag spelade och jag kommer att anpassa mig snabbt till temperaturen här i Sverige.

– Jag är stolt över att skriva på för en så pass stor klubb som Djurgården. Jag är glad över förtroendet som Bosse och tränarna visar mig och jag tycker att jag har fått ett väldigt bra mottagande. Så jag ser verkligen fram emot att utvecklas som spelare här i Djurgården, förklarar Doumbouya.

Isak Bellman2022-03-31 22:36:00
Author

Fler artiklar om Djurgården