Klart: Han tar över Djurgården
Mark Dempsey till vänster i bild.

Klart: Han tar över Djurgården

Samma dag som Pelle Olsson fick sparken presenterar Djurgården sin nya tränare.

SvenskaFans rapporterade tidigare att Mark Dempsey var en av personerna som kunde komma att bli Djurgårdens nya tränare. Nu meddelar klubben via sin hemsida att engelsmannen tar över som huvudtränare.
– Vi har en god bild av Mark, han är en mycket duktig instruktör och har stor erfarenhet från skandinavisk och engelsk fotboll. Han har en stor passion, stort engagemang och tro på uppdraget i Djurgården Fotboll under hösten 2016, säger sportchefen Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

Dempsey började sin tränarkarriär i Manchester United 2006-2008 som ungdomstränare. 2009 var det dags för första senioruppdraget, då som assisterande tränare till före detta djurgårdstränaren Per-Mathias Högmo i Tromsö. Efter tiden i Tromsö har Dempsey varit assisterande tränare i Molde, Cardiff och i Haugesund. Senast har engelsmannen varit huvudtränare för Haugesund, men lämnade klubben juni 2016.
– Det känns otroligt spännande att komma till Djurgården, det är en klubb med mycket stor potential, med fantastiska supportrar och en mycket fin hemmaarena. Jag har följt svensk fotboll under min tid i Norge och känner till ganska mycket om både Allsvenskan och Djurgården, jag vet hur laget spelar men det har gått snabbt och jag har inte hunnit skaffa mig någon större uppfattning om truppen än, säger Mark Dempsey till Djurgårdens hemsida.

Engelsmannens uppdrag är tydligt: rädda säsongen.
– Mark Dempsey kommer in kortsiktigt för att se till att vi ska spela allsvenskt nästa säsong, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Expressen.

Mark Dempsey beskrivs som en entusiastisk tränare som under den senaste tiden coachat med formationerna 3-5-2 och 5-3-2. Kontraktet gäller säsongen ut.

Björn Johnsonbjorn.johnson@svenskafans.com@JohnsonBjorn2016-08-03 17:55:00
Author

Fler artiklar om Djurgården