Klart: Radetinac förlänger

Klart: Radetinac förlänger

Den 35-årige trotjänaren Haris Radetinac har förlängt kontraktet.

Ytterligare en viktig förlängning och pusselbit är på plats till årets lagbygge. Trotjänaren Haris Radetinac, som han nu faktiskt har blivit, har förlängt kontraktet med Djurgårdens IF.  En otroligt nyttig spelare som alltid gör allt för klubben och som många supportrar håller väldigt högt.

“En evigt ung järnkamin”
Haris Radetinac kom till klubben 2013 från Mjällby och har under åren utvecklats till att bli så mycket mer än en finurlig yttermittfältare. Med åren har han också visat vad klubbkänsla, kämparglöd och mentalitet innebär. De två allvarliga knäskadorna som höll på att kosta honom karriären har i stället varit en drivkraft att utvecklas och att ständigt vilja revanschera sig. Att Djurgården väljer att förlänga kontraktet med den 35-årige Radetinac är ett tecken på att hårt jobb lönar sig, och kontraktsförlängningen verkar ha varit på gång ett tag.

– Jag och Bosse snackade om förlängningen lite på skämt när vi åt avslutningsmiddag förra säsongen. Bosse har sagt att när allt har lugnat ner sig så ska vi ta fram ett kontrakt, säger Radetinac till dif.se. 

Aldrig några tveksamheter
Att förlänga kontraktet med Djurgården har aldrig varit några tveksamheter, och Radetinac känner att det är skönt att det hela nu är klart. Kontraktet sträcker sig till 2022.

– Jag behövde inte tänka så mycket för jag visste vad jag ville. Det var skönt med den tryggheten och att veta att jag har en bra säsong bakom mig och att folk tror på mig. Det är en bra känsla.

Inget slut i sikte
Radetinac, som fyller 36 år till hösten, ser inget slut på karriären. Kroppen känns bra och träningen sköts på ett föredömligt sätt, mycket tack vare att drivkraften fortfarande är hög.

– Jag kommer alltid glad till träningarna och försöker göra det så bra som möjligt. Så länge drivkraften finns så är det som det ska.  

Och kroppen känns fortfarande fräsch, något den hela tiden har gjort, förutom de hemska knäskadorna som han kämpade sig tillbaka från.

– Jag gör samma saker som jag har gjort under hela karriären. Det är inget speciellt. Jag har bara haft två skador, med mycket rehab som kanske har gynnat mig i längden, säger Haris till dif.se.

Bosse Andersson hyllar attityden och viljan
Sportchef Bosse Andersson har utvecklat en speciell relation med Haris Radetinac, och är såklart väldigt nöjd med förlängningen.

– Otroligt kul, hans karriär är nästan som en saga. Han har en otrolig inställning under varje träning och varje match. 

– Haris är allround och kan spela på flera olika positioner, vilket gör honom otroligt nyttig för oss. 

Om åldern ser sportchef Andersson heller inga problem

– Det är bara en siffra. Han är ung i sinnet trots hans tuffa skador, avslutar Bosse. 



Hur viktig är Radetinac för Djurgården?
Vilken position gör han sig bäst på? 
Diskutera gärna nedan!

 

Redaktionen2021-03-19 21:41:00

Fler artiklar om Djurgården