Klart: Rasmus Schüller skriver på nytt kontrakt med Djurgården
Rasmus Schüller förlänger sitt kontrakt med Djurgården.

Klart: Rasmus Schüller skriver på nytt kontrakt med Djurgården

Mittfältsgeneralen Rasmus Schüller har förlängt sitt kontrakt med Blåränderna efter fjolårets imponerade säsong. Kontraktet är skrivet på fyra år. - Det var ett lätt beslut för mig, säger 30-åringen till klubbens hemsida.

Inför säsongen 2021 värvade Djurgården in Rasmus Schüller från finska HJK Helsingfors på ett treårskontrakt. Många var osäkra på vad den då 29-årige innermittfältaren skulle kunna bidra med för att höja nivån på laget. Schüllers meritlista innan flytten till Djurgården stack inte ut på något speciellt sätt. Förutom spel i Finland hade mittfältaren hunnit med en kortare sejour i BK Häcken och spel i amerikanska Minnesota United. 

Men året med Djurgården blev en riktig succé. Schüller utvecklades snabbt till en av lagets viktigaste spelare och i många matcher höll han ihop lagets defensiv med sin intelligenta spelförståelse. Faktum är att Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf startade med finländaren i alla matcher han var tillgänglig. Han missade endast fyra matcher, alla på grund av avstängning. 

Nu får Schüller betalt för sin fina säsong med ett nytt påskrivet kontrakt med Djurgården, som sträcker sig över säsongen 2025. Mittfältaren är mycket nöjd med förlängningen och ser fram emot fortsatt spel i Blåränderna: 

-  Det var ett lätt beslut för mig. Jag trivs jättebra i den här miljön, med föreningen och människorna runt den, helheten. Jag älskar att spela för Djurgården och jag trivs väldigt bra här i Stockholm. Jag älskar mina lagkamrater och ledarstaben. Jag trivs helt enkelt otroligt bra och det känns roligt att vara här i många år till, säger Schüller till Djurgårdens hemsida. 

Bosse Andersson ser positivt på förlängningen
Sportchef Bosse Andersson är nöjd med förlängningen och lyfter fram Schüllers egenskaper:

- Rasmus kom till oss inför 2021 som en ganska okänd spelare i ett läge där vi hade några frågetecken kring mittfältet inför säsongen, och han slog alla förväntningar. Han har tagit ett stort ansvar såväl på som utanför planen och han är en viktig ryggrad och ledare i laget, med höga ambitioner i Djurgården. 

-  Vi hade en diskussion i slutet av förra säsongen där han kom till mig och ärligt sa att "Bosse, jag har aldrig trivts så bra i en klubb som jag gör i Djurgården. Jag har verkligen hittat hem". Det är klart att det känns väldigt fint att höra, och vi båda ville se en långsiktighet i Djurgården vilket resulterade i det här kontraktet. Jag tror att kontinuitet är viktig, och känner spelarna trygghet tror jag de presterar bättre. Han är en fantastisk spelare som fortsatt ska ta stort ansvar både på och utanför planen.

Adam Lanneboadam.lannebo@gmail.com@AdamLannebo2022-01-08 18:13:00
Author

Fler artiklar om Djurgården