Stadsparksvallen, 2019-06-23 15:00

Jönköpings Södra - Trelleborg
2 - 0

Klassisk 0-0 match som slutade 2-0

Klassisk 0-0 match som slutade 2-0

Ett hemmastarkt lag mot ett ganska bortasvagt lag men det såg ändå ut att bli en klassisk 0-0 match efter första 45. Tyvärr slutade matchen med 2-0 efter en del slarv och tur.

Jag kan inte låta bli att fundera på hur vår nya manager tänker ut sitt spelsätt till matcherna, uppenbarligen fungerar det inte men ändå är det samma spelsätt och samma spelare som får förtroende match efter match fastän resultaten uteblir.

Nu är det inte så att laget saknar bra spelare som inte ska kunna fungera bra i Superettan, tvärtom så är det ett lag med ganska mycket rutin och erfarenhet från elitfotbollen men ändå ligger vi just nu på en 11:e plats med två raka förluster i bagaget.

Just till denna matchen så var vår gode Peter tvungen att ändra om pga skador och sjukdomar inom laget. Det gjorde att Antwi fick börja från start och han gjorde det bra. Med honom på topp så får vi en helt annan fart och kan kontra med anfallare också istället för enbart med våra snabba yttrar. Detta gjorde att vi några gånger kom med 3-4 spelare istället för en på kanten som inte har någon att spela i mitten. Tyvärr stod Frank Pettersson ivägen när han gjorde ett par riktigt bra  räddningar på Antwis försök.

Matchen i sig är inte jättesexig att skriva om, första halvan var jämn och TFF stod upp bra med några kontringar framåt och ett stabilt försvar där Robin Nilsson imponerade matchen igenom.  I andra halvlek så pressa J-Södra på och får ett riktigt skitmål efter en tursam styrning som ställer Larsen i mål helt och han har ingen chans att ta bollen. Andra målet kommer efter en snabb omställning och Hugo Andersson går bort sig helt vilket gör att deras målfarliga Hamidovic kunde göra mål via insidan av stolpen bakom Larsen som fick se sig besegrad av en helt fri anfallare. Det är vad jag kan säga om matchen. Istället vill jag lyfta fram lite saker om våra lagdelar.

Våra yttrar är ett samtalsämne som jag gillar, vi har Hörberg som är snabb och teknisk och när han har en bra dag så är han väldigt bra och nyttig. Johansson på samma kant är jag inte lika imponerad av eftersom han inte har visat något hittills förutom att han är en dussinspelare som kan sitta på bänken och göra några inhopp. På andra kanten har vi Håkansson som är stor och snabb, inte världens bästa tekniker men han kan göra mål och är rivig i sin spelstil. Där har vi också Perry som jag tycker ska få starta varje match tillsammans med Hörberg. Perry är också snabb och har en bra teknik där han kan rulla upp både en och två spelare, tyvärr så glömmer han ibland att det finns 10 andra spelare på planen som han kan passa till. Vi har alltså yttrar som är bra nog för att spela i Superettan och även i Allsvenskan när dom har bra dagar.

Innermittfältet består just nu av Sebbe som alltid gör det bra, Erik Andersson som har en hög högsta nivå men en otroligt låg lägsta nivå och Haris Brkic som har fått spela en del denna säsongen utan att imponerat nämnvärt på mig. Våra två bästa alternativ här är alltså  Erik och Sebbe. Jag tycker att dom gör det bra när dom får spela tillsammans eftersom dom kompletterar varandra i spelet. Båda två är offensivt bra och båda två krigar på bra hemåt. Jag har inget att klaga på när det gäller denna lagdelen.

Försvaret som har darrat under hela säsongen har sett bäst ut nu när Robin Nilsson har tagit ett steg ner och tillsammans med Isak så är vårt mittlås ganska bra. Ytterbackarna är lite knepigare där vi har Glasberg som är ok men inte mer än så, han kan ta sig upp i banan men har inte världens bästa passningsfot vilket han har visat ett antal gånger. Han går inte heller in i duellerna utan är mer avvaktande. På andra sidan har vi Tideman som antingen är bra eller dålig och aldrig något där emellan. Han kan gå in i duellerna och vinna boll men har på senaste tiden valt att göra som Glasberg av någon anledning. Vi har också vår danske mittback Vestlund som vad jag vet endast har fått spela mittback en match och därefter fått spela som både höger- och vänsterback vilket i vissa matcher har gått bra och i andra ganska dåligt vilket inte så konstigt när det inte är där han ska spela. Vi har också ett gäng som är och har varit skadade i denna lagdelen och det kanske har gjort att just försvaret har varit vår sämsta lagdel denna säsongen.

På målvaktssidan så har vi Larsen och Mårtensson där Larsen har tagit rollen som förstakeeper. Han har varit godkänd och i vissa matcher även bra med viktiga räddningar. Han är reflexsnabb och helt ok på fötterna men har problem vid fasta situationer där han inte går ut och tar för sig i luftrummet. Mårtensson har vi inte sett mycket av och kanske borde han få lite speltid snart.

Anfallet då? Salle, Zoran, Antwi och Reinholdsson är fyra spelare som ska klara sig bra i serien och visst har det blivit ett antal mål men det är mycket målsumpande också. Salle och Zoran har fått spela väldigt mycket och missat väldigt mycket också. Den målformen som Zoran hade i början har försvunnit helt och jag förstår inte varför han får starta varje match när det finns alternativ. Salle är nyttig på planen även om han inte gör många mål längre, han kan suga till sig bollen och spela den vidare, han är även bra på huvudet. Men radarparet Salle och Zoran ger oss inget längre och det är dags att bryta här genom att ge låta Antwi eller Reinholdsson spela, eller varför inte båda två? Antwi är snabb och kan dribbla och skjuta, tyvärr så har inte fått nog med speltid för att kunna göra något. Reinholdsson vet jag inte så mycket om förutom att det var en spelare som TFF väldigt gärna ville ha men tydligen inte tillräckligt för att ge honom speltid.
Här behöver vi rotera för att ändra på spelet och få in några bollar i mål igen.
Så med denna analysen så vill jag påstå att vi har material för att höra till toppskiktet vilket innebär att problemet ligger någon annanstans. Våra tränare är helt enkelt inte rätt för klubben. För om du har materialet för att det ska fungera men inte använder det på rätt sätt så är det dags att låta någon annan försöka.

Jag är till 90% säker på att vi inte kommer att bli indragna i någon större bottenstrid men vi om vi inte rättar till detta snart så kommer säsongen inte vara alltför för rolig att följa.

Men fram för framgång!

Henrik Pedersen2019-06-24 09:48:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg