Knapp seger över nykomlingen
Matchhjälte blev Omar Jawo som nickade in förlösande 0-1

Söndagskvällens bortamatch mot Huddinge IF på Källbrinks IP slutade med en seger för AFC United med 0 - 1 (0-0) Segernickare blev mittbacken Omar Jawo som tillsammans med mittbackskollegasn Robert Åstedt var de son syntes mest i ett vattentätt försvarsspel.

1. Viktiga poäng bärgades på bortaplan
Ganska skönt väder var det när matchen startade på Källbrinks IP i Huddinge. Kaffet i vrångstrupen blev det efter 17 sek då en fri Ben Everson sånär hade rundat Vladimir Marcovic i hemmamålet. Första 5 min var riktigt bra från AFC, sedan avtog det alltmer. Hemmalaget hade resten av halvlekens spel, målchanser hade dock AFC.  Jesper Carlsson hade läge för mål men ett hemmaben stoppade avslutet.

Bara en stund senare hade Luca Polo ett avslut en bit bortom bortre stolpen. Omar Jawos huvudspel höll på att ge AFC ledningen efter en hörna, men återigen bredvid målet. Omar Eddahri blir fasthållen bakifrån med bägge händerna i 41:a min. Solklar straffspark såg alla 354 åskådarna utom domarna.Trippelhörnor för Huddinge i slutminuten gav inga avslut.

Lugn början med jämt spel i början, "Jeppe" Carlsson hade chansen i 54:e min men ett hemmaben lyckades rädda till en resultatlös hörna. Filip Rogic fick till ett avslut som höll på att gå in i bortre krysset, men en fin räddning gjorde att Filip fick nöja sig med en hörna. Ju längre matchen pågick ju mera AFC blev det. Dock utan de riktigt heta målchanserna. Det skulle dröja ända fram till 81:a min innan segermålet kom. På en hörna slagen av Alex Pereira satsade Omar Jawo allt. Både Omar och bollen hamnade i nätmaskorna, och vilt jubel på både plan och på läktaren bland AFC klacken.

Omar hade fått blodad tand av målet och höll så när på att göra ett till efter en ny hörna ett par minuter senare, en reflexräddning ifrån 0-2 var det. Trots att flera AFC spelare slet med kramp under slutminuterna (ovanan med naturgräs?) var det aldrig någon fara för kvittering efter segermålet. Dock uppstod det konstiga situationer under andra halvlek då domaren inte på något vis höll samma nivå som spelarna.

Återigen en klockren försvarsinsats, något som headcoachen Özcan Melkemichel höll med om. Däremot var han inte alls nöjd med första halvan där AFC:s spel hade ritiga dalar emellanåt. —i andra var det bättre, men vi kan mycket bättre än så här - tyckte Özcan. Nu väntar ett derby mot Vasalund inkommande lördag 10 maj på Skytteholms IP med avspark 15.00.

Startelvan: M.v Josh Wicks - Alex Pereira - Omar Jawo - Robert Åstedt - Linus Smedjegården - Filip Rogic - Joakim Alriksson - Jesper Carlsson - Ben Everson - Omar Eddahri - Luca Gerbino Polo.
Ersättare: M.v. Pilip Vaitsiakhorich - Alex Santos - William Rodriques - Ricardo Gray - Yago Baggio - Juan Hervias - Rinor Nushi.