"Kollaps". "Genomklappning." "Klappuselt". Bajenpanelen omgång 4

"Kollaps". "Genomklappning." "Klappuselt". Bajenpanelen omgång 4

Det har inte varit några glada miner i veckan. Hammarby stod för en katastrofinsats mot AIK. Nu väntar ytterligare en måstematch.


OK, vi får väl ta tjuren vid hornen. Vad fan hände mot AIK?
Theo

En klappusel insats där vi taktiskt och inställningsmässigt inte var på planen. Det hjälpte inte med spelavbrott, halvtid, byten eller någonting och det var plågsamt att se. Hur vårt "offensiva" lag nu också mäktat med så ynka få avslut är underkänt.

Göran
Total kollaps från samtliga spelare förutom Dovin. Att inte skjuta ett enda skott på mål på över 90 minuter kan aldrig vara godkänt.

Jack 
Fulständig genomklappning. Sällan får man ett bättre läge än att vinna mot AIK. Mittfältet helt osynligt, anfallet hade väl aldrig bollen. Backlinjen usel. Dovin får väl godkänt. Tycker Marti förlorar tränarkampen när vi beslutar att lägga oss lågt istället för att pressa AIK högre. Men spelarna har också ett stort ansvar och inte minst Nahir, och Strand. Nahir som kapten ska kunna ta tag i det, Strand ska ju vara en spelare som ska spela mot de bättre lagen (har han inte visat hittils). Både två är underkända mot Häcken och AIK. 

Med lite distans och ett större förstorningsglas kan man ändå hitta ljusglimtar. Både AIK och DIF, våra konkurrenter om Europaplatserna har börjat säsongen sämre än oss. Håller du med? Finns det andra ljusglimtar?
Theo

Det är väl den enda ljusglimten som finns och att vi trots dessa förluster ändå inte ligger allt för långt bakom våra konkurrenter. På sikt så kan det vara viktigt och det finns ändå viss glädje i att det går riktigt dåligt för samtliga lag från Stockholmsregionen.

Göran
Ja, även andra s.k. topplag har tappat i början, vilket är tur för oss så att vi inte kommer så långt efter. Vi ligger dock redan 6 poäng efter Malmö och då skall vi möta dem borta inom kort. Det blir intressant att se vart vi ligger efter 6 spelade omgångar och hur långt upp till toppen det är då. Dovin får också betraktas som en ljusglimt då han kom tillbaks starkt efter sin fadäs senast.

Jack
Vi ligger väl fortfarande före AIK och bara en poäng bakom Djurgården... 

Äntligen en lättare match, men ändå en måstematch. Ska vi kasta om helt igen eller back to basics? Hur ska elvan se ut mot Varberg?
Theo

Bästa laget bör starta och Mikkelsen bör ges en till chans. I övrigt så tror jag att det hittills handlat mycket om problem med taktik och inställning, det är här vi måste jobba. Det krävs en ordentlig uppryckning och framför allt att vårt mittfält dyker upp till matchen på lördag.

Göran
Back to Basics med små undantag. Jag tycker att Mikkelsen skall få en chans till, men istället utgå från högersidan med Joel bakom sig, som kan ta hela kanten. Jag vill även se Djukanovic och Boudah från start. Annars backlinje och mittfält intakt.

Jack
Strand tycker jag spelat sig ur elvan. Där får gärna Joel Nillson, Mackan Karlsson eller kanske vem som helst spela mot Varberg. Framåt får vi ge Mikkelsen chansen igen. Nalic hade också varit kul att se på hemmaplan, kanske på mittfältet faktiskt. Tekie och Besara får se sig om ryggen. 


Vad blir resultatet mot Varberg?
Theo

Krampaktig seger med 2-1.

Göran
Vi knyter näven i fickan och vinner klart.

Jack 
En klar seger trots allt. 2-0

Jack Holm2023-04-21 14:03:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!