Komfortabel seger när Peking genrepade i Eskilstuna
Abdulrazaq Ishaq var en frisk fläkt på sin högerkant, och kanske har vi fått se Pekings nya ytterspringare göra entré?

Komfortabel seger när Peking genrepade i Eskilstuna

Det var ingen sprakande tillställning sett över nittio minuter på Tunavallen i Eskilstuna, när IFK Norrköping gästade AFC Eskilstuna i genrepet inför den allsvenska premiären om en vecka. Målchanser fanns, framför allt i den första halvleken, för fler mål främst för Peking men vartefter matchen led i kombination med alla byten som hör en träningsmatch till så uteblev de stora målchanserna och spelet blev sämre. Trots detta knep Peking en relativt säker seger och kan nu rikta in sig på seriestart

Peking rivstartade med att göra matchens första mål redan i den andra spelminuten, när ett av vintern och vårens stora utropstecken tillika nyförvärv Samuel Adegbenro tog sig förbi sin försvarare med en fin individuell prestation och rullade in 0-1 bakom Joshua Wicks i AFC-målet. Peking styrde och ställde det mesta i den första halvleken och AFC hade svårt att få grepp om bollen, och hade därmed väldigt svårt att hota i sitt offensiva spel. Ett mål som blev bortvinkat för offside och ett par distansskott var det som hemmalaget mäktade med i den första halvleken, som skulle bjuda på ytterligare ett mål innan halvtidsvilan. Jonathan Levi slog ett inlägg som Carl Björk förvaltade via en nick precis intill Wicks vänstra stolprot, som blev för svår att nå för AFC-målvakten. Det var även Carl Björks andra mål på två matcher efter hans mål senast mot Jönköpings Södra, och kanske är även han på väg att konkurrera på riktigt om en plats i startelvan? En annan spelare som imponerade i en ny roll var Abdulrazaq Ishaq, som med sin snabbhet och fart var ett ständigt hot i offensiven på sin högerkantsposition. Det är högst troligen inte osannolikt att det inte var sista gången vi fick se den unge nigerianen spela på just den positionen.

I matchens andra halvlek mattades spelet av något, och de stora och heta målchanserna uteblev för det mesta hos båda lagen. AFC Eskilstuna spelade upp sig och jämnade ut matchen något, åtminstone spelmässigt. Trots detta var man aldrig riktigt nära, en av få stora målchanser för hemmalaget skulle dock komma i den 66:e minuten när en hemmaanfallare hamnade helt fri ett par meter framför Oscar Jansson men efter en närmast heroisk brytning av Theo Rask så hölls nollan intakt. 0-2 stod sig sedan matchen ut.

Trots att spelet inte alltid var bländande så tar man givetvis med sig en stabil seger hem i ryggsäcken, och man gör det med en positiv känsla inför den allsvenska premiären. Adegbenro fortsätter göra mål, Björk börjar komma i gång målmässigt och försvaret börjar så smått att sätta sig. Lägg där till att man idag saknade spelare som Sead Haksabanovic, Ísak Bergmann Jóhannesson och Christoffer Nyman (den sistnämnde hoppas man snart få se ute på planen igen). Det finns även ett spännande nyförvärv i Ari Skúlason där bakom som även han ska komma in i laget, och känslan är att lagom till premiären så har Peking breddat laget på det sättet man kan önska sig och på de positioner som krävs. Efter dagens seger uppe i Eskilstuna kan man inte annat än att hoppas på att kommande vecka springer förbi, den allsvenska premiären stundar och pulsen är hög!

Startelva AFC Eskilstuna: Wicks, Tihi, Rödin (K), Wikström, Coffey, Baze, Alsanati, Ahl Holmström, Manns, Blati Toure, Mammar Chaouche.


Startelva IFK Norrköping: Jansson, Wahlqvist (K), Lund, Agardius, Ishaq, Fransson, Castegren, Binaku, Levi, Björk, Adegbenro.
 

Gustav Calderoncallderon@hotmail.se@CalderonGustav2021-04-04 19:01:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås