Komfortabel seger på Norrvalla IP
Pilip Vaisiakhorich debuterade i målet med att hålla nollan

En flygresa till Skellefteå för ett möte med hemmalaget Skellefteå FF var det som stod på agendan denna söndag 15 juni. En jämn match tippades det före avspark. Nu blev det ju inte så då AFC visade upp sig från sin bästa sida i första halvlek. Resultat: Skellefteå FF - AFC United 0 - 3 (0-3)

Klasskillnad i matchen!

Efter några svaijiga minuter i början så tog AFC kommandot i matchen och släppte det aldrig. Hög press på motståndarna som vanligt . Redan i 15:e min tog AFC ledningen då dagens suverän i AFC Alex Pereira serverade Luca Gerbino Polo som nickade in 0-1.
Snabbt passningsspel från AFC skapar chans på chans, Omar Eddahri hade jätteläge i 23 min, tyvärr utanför. Ny framryckning av Alex Pereira på vänsterkanten, serverar Filip Rogic denna gång som inte gör något misstag och 0-2 på tavlan.
Det luktade mål varje gång Alex Pereira kom fram på vänsterkanten. i 45:e min serverar han Filip Rogic som frispelar Luca Gerbino Polo som enkelt rullar in 0-3 i öppet mål. Klasskillnad tyckte hemmalagets skribent, som var imponerad över AFC:s anfallsspel i framför allt första halvlek

I andra havklek tog AFC det lugnare och bevakade sin stora ledning, trötta och sega hemmaspelare kunde på intet sätt rubba AFC, trots sitt större bollinnehav.
- Det kunde ha blivit dubbelt så många mål om AFC satsat även i andra halvlek - tyckte hemmaskribenten. Planens gigant var Alex Pereira som förstås fick pris som vår bäste spelare.

Headcoachen Özcan Melkemichel intervjuades före matchen - Allt är perfekt inför matchen - tyckte Özcan. På frågan om vad alla 7 segrarna i rad betyder för AFC svarade Özcan — Man blir inte bättre av historia"  530 besvikna hemma åskådare såg matchen.
Total dischiplin var kännetecknet idag igen. Inte en varning eller något annat strul. Nu väntar en hejdundrande seriefinal mot IK Frej som ligger en poäng före i tabellen.

Startelvan: M.v. Pilip Vaisiakhorich – Jesper Carlsson – Alex Pereira – Omar Eddahri (68) – Luca Gerbino Polo (86) – Linus Smedjegården – Robert Åstedt – Filip Rogic – Omar Jawo (K) – Joakim Alriksson – AlexSantos (74)
Ersättare: M.v. Cem Alpek – Ricardo Gray (74) – Rinor Nushi – Juan Hervias – William Rodriques (86) – Ben Everson (68) – Yago Baggio