Kontraktsläget

Kontraktsläget

Diskussionen har gått varm i forumet. Nu när säsongen närmar sig sitt slut tar Svartvitts Karl Hoffner pulsen på kontratsläget. Hur ser kontraktsläget ut i truppen? Vilka bör man förlänga med? Och vilka ska man släppa? Finns det andra spelare i Superettan som snart blir kontraktslösa som skulle kunna vara aktuella gör ÖSK?

Först och främst vill jag klargöra att uppgifterna jag går på är från Fotbollstransfers så jag kan inte helt bedöma hur säker informationen är. Men eftersom det ändå är en sida som funnits ett tag och som brukar ha seriösa artiklar väljer jag att utgå från deras uppgifter. Men jag vill ändå lägga in en reservation mot att det kan vara en del felaktigheter och det ber jag er ha överseende med.

De spelare som har utgående kontrakt i ÖSK är följande:
Niklas Bergmark
Valgeir Valgeirsson
Sebastian Crona
Elias Barsoum
Mohammed Saeid
Malik Mokédé
Ahmed Yasin

Av dessa skulle jag personligen vilja behålla Valgeir Valgeirsson, Malik Mokédé och Ahmed Yasin.
Valgeir tycker jag har stundtals visat att han är en bra spelare i Superettan men han skulle behöva få ordentlig konkurrens på sin position för att kunna ta ytterligare steg i utvecklingen.
När det gäller Malik tror jag de flesta som läst mina tidigare texter vet att jag är av den uppfattningen att han borde vara en startspelare. Jag är nästintill säker på att han skulle, om han fick ordentligt förtroende, kunna bli en riktigt stor försäljning för ÖSK inom en snar framtid.
Jag ska erkänna att jag var skeptisk när man plockade in Ahmed Yasin. Visst är han en bra spelare men har varit skadedrabbad och börjar bli till åren. Kunnandet finns där men frågan var om hans kropp skulle hålla så han kunde få ut sitt kunnande. Jag tycker han har visat upp ett väldigt fint spel i perioder och med hans erfarenhet tror jag han kan vara viktig även nästa säsong.

Jag skulle även kunna tänka mig att ge Niklas Bergmark och Sebastian Crona ett år till. Bergmark för att han är ett okej komplement i truppen. Men frågan är om han själv vill det för om sanningen ska fram så lär han aldrig bli en regelbunden startspelare i ÖSK.
Jag tror att en sån spelartyp som Crona behövs i laget men skador samt att han inte kommit upp i nivå gör att jag är lite skeptisk till en förlängning där.

Man borde säga tack och hej till Elias Barsoum då jag tror att han behöver miljöombyte. Det har inte fungerat helt ut i ÖSK och han har stagnerat i utvecklingen. Det finns en bra fotbollsspelare inom honom men han behöver få spela regelbundet i en klubb på en liten lägre nivå för att få igång karriären igen.
Jag tycker även det är dags för Mohammed Saeid att lämna. Det är synd för det är en spelartyp jag uppskattar. Men det har inte fungerat alls och i hans fall behöver han också ett miljöombyte.

I resterande klubbar i Superettan är det också ett gäng spelare vars kontrakt går ut. Jag har tittat på vilka de är och vilka jag tycker kan vara intressanta för ÖSK nästa säsong.

I värsta rivalen Degerfors går Dijan Vukojevics kontrakt ut efter säsongen. Att plocka in en spelare från Degerfors brukar inte vara populärt men Dijan är en väldigt bra spelare som jag tror skulle kunna vara ett väldigt bra komplement i truppen.

Om mot förmodan Malte Påhlsson skulle säljas (det borde finnas ett intresse med tanke på vilken bra målvakt han är) finns det några bra målvakter vars kontrakt går ut efter säsongen. I Gefle finns Tobias Johansson som är en kompetent målvakt i bra ålder.
Svante Hildeman i Landskrona, David Olsson i Varberg och Nils Arvidsson i Helsingborg är tre bra målvakter. Även Sandvikens Felix Jakobsson har ett utgående kontrakt. Men den jag helst av allt skulle vilja se är Kalle Joelsson från Helsingborg. För några år sedan pratades det om att han skulle kunna vara aktuell för landslaget. Han håller enligt mig allsvensk nivå.

Andra spelare vars kontrakt går ut är York Rafael och Adrian Edqvist, båda Gefle, Dennis Olsson och Jesper Carström från Sundsvall, Ervin Gigovic från Helsingborg, Alexander Zetterström och Adil Titi från Brage, Mattias Andersson, Johan Stenmark och Herman Hallberg från Trelleborg, Erion Sadiku och Albin Winbo från Varberg samt Linus Tagesson och Adam Bergmark Wiberg från Örgryte respektive Öster.
Det hade även varit intressant att se vilken nivå Ivo Pekalski från Utsikten skulle kunna hålla i ÖSK.

Återigen vill jag klargöra att uppgifterna kanske inte stämmer och när det gäller eventuella spelare in är det mina egna spekulationer. Jag har inte hört några seriösa rykten kring någon av dessa spelare och ÖSK.

Vilka skulle ni vilja se att ÖSK behåller? Och är det någon av de som blir free transfers från andra klubbar i Superettan som ni skulle vilja se i ÖSK?

Karl Hoffner2024-10-03 07:49:00
Author

Fler artiklar om Örebro