Krönika: Förlusten var för dyr

Krönika: Förlusten var för dyr

"Förlusten kostade oss en chans att ta en titel"

Vi är utslagna. Det är bara ett faktum som vi behöver acceptera.
Det går förvisso att säga att det bara är Svenska cupen. Att Europaplatsen inte spelar någon roll för att vi redan har säkrat en chans att visa upp oss på just den arenan. Samtidigt går det inte att förneka att det är en turnering som har en titel i slutändan och det var ett tag sedan vi fick fira en sådan.
Men som sagt det är bara att acceptera verkligheten som den är. Vi vann två av tre matcher och den där enda förlusten var en alldeles för hög kostnad.

Så låt oss titta på det ut träningssynpunkt. Vi har fått ett antal träningsmatcher och tre tävlingsmatcher som ju alltid innebär en annan nerv. Man kan väl sammantaget säga att vi blandat och gett. Tittar vi på Svenska cupen var den första matchen en enorm besvikelse, den andra en klar förbättring och den sista så pass bra att den verkligen gav hopp om framtiden.

Mot Falkenberg hittade vi varandra igen. Det fanns en tydlighet i spelet som vi bara nosat på tidigare i år. En aggressiv attack i offensiven och en starkare defensiv. Ndiones anfall och avslut var en pärla bara centimeter från att ge ledningen till oss. Men nivåspelet med fler spelare i anfallet gav betalt när Alm enkelt rakade in ledningen två sekunder senare. Johan Larsson höll sig framme som en riktig kapten med en otagbar nick och Simon Strand visade upp en enorm förbättring av sitt precisionsskytte i och med det tredje målet. Och låt oss för all del inte missa att ta upp Gojanis superba långpassning fram till Strand.

Ja, vi släppte in två mål. Det första kunde vi kanske ha försvarat oss bättre mot, det andra var ett rent konstverk. Falkenberg kommer inte bli långvariga i Superettan om dom lyckas behålla sin interna skyttekung.

Det är aldrig roligt att se vårt älskade Elfsborg underprestera, vilket inga kan förneka att vi gjort i cupen i år. Men det är samtidigt lika omöjligt att förneka att vi har höjt oss från match till match. Förlusten kostade oss en chans att ta en titel ja, men det kan också ha varit en väldigt viktig påminnelse i skarpt läge om vikten att inte underskatta sin motståndare och att ta varje spelmatch på allvar och att kämpa sig fram till slutsignal.

Lektionen lärd och det är bara veckor kvar tills Allsvenskan drar igång och vi tävlar om en betydligt viktigare titel och chansen att äntligen få lyfta den pokalen vi längtat efter sedan vi senast hade den i ägo.
 

Lars Mild2021-03-07 21:35:52
Author

Fler artiklar om Elfsborg