Krönika: Svagaste insatsen på månader

Krönika: Svagaste insatsen på månader

Elfsborg har inte kunnat ladda om.

Laddning som psykologisk företeelse är ett spännande ämne. Jag tänker inte gå in särskilt djupt på det men vi kan vara överens om att det är en viktig del i förberedelserna när man skall prestera. I det aktuella fallet är prestationen att spela en fotbollsmatch i Allsvenskan. 

Förutom träning, kost, sömn och annat som kan klassas som fysiska förberedelser (även om dom samtliga också naturligtvis påverkar det mentala, kroppen är en enhet) så måste spelaren bland annat också se till att ladda för att kunna prestera. förbereda sig mentalt för påfrestningen, för koncentrationen, för urladdningen. 

Få gånger, eller snarare aldrig, tidigare har det lag som som i torsdags besegrade AS Roma varit så laddade och heller inte haft en sådan urladdning. En kraft som nästan kan beskrivas som elektrisk och som helt tömmer energin. En sådan urladdning som kan resultera i att laget spelar som i ett rus och efteråt finns inte mer än skärvor av matchen kvar i minnet. 

Att gå från det till att tre dagar senare behöva ha laddat om för att möta ett mittenlag i Allsvenskan. Dessutom i en serie där det enda vi har att spela för är att säkra en plats i kvalet till Europa nästa år. Något som vi än så länge har en ytterligare chans till genom Svenska cupen förvisso men den chansen kan väldigt snabbt försvinna och spelar vi som vi gjorde igår kommer det att ske tidigare ändå.

Jag betvivlar inte att Hiljemark har en tydlig idé men jag kan inte låta bli att undra om inte några av dom med färre timmar i benen skulle ha startat igår. Vi har ju en större trupp än den hittills givna startelvan och kanske är det dags att låta fler få springa igång, åtminstone i matcherna men en något lägre status. Jag menar med tanke på den kölhalning vi gick igenom igår så kan det ju knappast gå sämre för oss om mer, ska vi säga ovana spelare, får chansen.

1-1 hade kunnat snackas bort och ursäktas men 4-1 är en tydlig seger och det enda tror jag som räddade oss från att släppa in ännu fler var att matchen tog slut. Det var helt enkelt inte en bra match av Elfsborg, faktiskt den sämsta insatsen under Hiljemark och jag tror, precis som min mor, att en stor anledning till det att man inte har lyckats ladda om efter urladdningen mot Roma. En bortamatch mot Sirius har inte varit en tillräckligt smaskig morot och sålunda borde inte elvan som startade igår ens varit på planen.  
 

Lars Mild2024-10-07 13:07:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg