Krönikör Albin Bramstedt: "Han kommer in som en superhjälte."

Krönikör Albin Bramstedt: "Han kommer in som en superhjälte."

Vi krävde inte så mycket, egentligen ingenting alls. Vi ville bara se vårt favoritlag spela fotboll igen, och kanske visa att märket på tröjan faktiskt betyder något. Vi fick det ­­– i dubbel bemärkning.

Vi ska egentligen börja i någon slags icke-kronologisk ordning. För när Samuel Brolin står framför alla tillresta Kalmarsupportrar och slår med handen för hjärtat så får det symbolisera den förändring KFF, med Stefan Larsson i spetsen, stod för under söndagen. Jag tycker nästan det är lite tifo-läge över hela situationen. Att stå på ungdomsklubbens hemmaarena och visa så tydligt att ”jag tillhör KFF” är faktiskt helt otroligt. Efter den hemska vår Samuel hade så kan jag inte föreställa mig hur mycket den här eftermiddagen betydde för honom. Han stannade dessutom kvar själv framför klacken i någon extra minut bara för att avnjuta den magiska stund som den sjunde juli mynnade ut i. Han stod också för två helt osannolika räddningar som annars hade varit mål. Bara där spelade han oavgjort med sina tidigare insatser, enligt mig.

Inte nog med att han återuppstod – från ingenstans kom en 18 åring från Nigeria och visade att den här serien nog kommer vara för liten för honom om något år. Herrejösses, Vince Osuji var ju överallt! Den farten, spänsten och robustheten han besitter hittar du inte någon annanstans i den här serien. Absolut inte hos någon annan 18-åring! Det är faktiskt bland det sjukare jag har sett. Under de inledande 45 minuterna var han bäst på plan. Mittbacken verkar besitta någon magisk känsla för var bollen till slut kommer hamna. För han stod ju nästan alltid rätt, och när han inte gjorde det kompenserades det med en sprinters hastighet. 18-åringen kom verkligen till matchen som någon jävla superhjälte. Det såg oförskämt bra ut, det gjorde det. Sedan gör han självklart ett fatalt misstag och blir sedan utbytt.

Stefan Larsson sa efter matchen att han Osuji verkade trött, så därför byttes han ut. Oavsett om han spelar eller inte nästa match så har vi äntligen en tredje mittback som kommer kunna dominera det fysiska spelet i alla matcher. 18-åringen kommer bli en enorm rollspelare som säkert startar de matcher när KFF möter en stor forward (typ Per Frick) eller en snabb (säg Offia i Västerås). Dessutom sitter han på ett 4,5 år långt kontrakt. Mumma!

I övrigt är detta Kalmars klart bästa match i år. Både mot Elfsborg och Värnamo var vi bra, även andra halvlek mot Halmstad, men att spöa ett krisande AIK på deras hemmaplan är något annat. Den här segern ska inte vara möjlig, än mindre insatsen.

Jag är så glad över hela lagets insats att jag kommer lämna marken snart. Det kanske märks i min överdrivet positiva text. Men ibland är det skönt att inte skriva en arg krönika också. Nu blickar vi framåt mot BP hemma.

Albin Bramstedt2024-07-08 20:41:59

Fler artiklar om Kalmar FF