Chefredaktörens blogg: Kvalkväll med Syrianska som favoriter

Ett kval är alltid ett kval, men denna gång tror jag inte Superettan har någon chans mot Allsvenskan. Främst beroende på lagens formkurvor som pekar åt helt olika håll.

Är barnsligt förtjust i avgörande kvalmatcher som betyder himmel eller helvete, så länge inte mitt eget lag är inblandat. Kvällens inledande kvalmatch mellan Ängelholm och Syrianska ska bli klart intressant att följa, även om jag tror att Södertäljelaget kommer vara det klart starkare över två matcher. Framför allt för att Syrianska har en stigande formkurva, allt färre på skadelistan (trots Sharbel Toumas frånvaro i kväll) och att man dessutom går in i kvalet med en positiv känsla. Laget var ju mer eller mindre nedflyttningsklara för någon månad sedan, men får nu alltså en bra chans att kvala sig kvar.

För ÄFF är det motsatta förhållanden. Laget var länge i serieledning och såg ut att klara en direktuppflyttning men bommade på grund av en usel slutmånad. Laget har tappat mycket av det självförtroende som fanns tidigare under säsongen, dessutom missade man sista chansen att bli tvåa snöpligt nog när chansen väl dök upp mot Hammarby i slutomgången.

Så jag tror Syrianska vinner klart, säg oavgjort i kväll och ett par måls vinst i Södertälje. Även om man som neutral hoppas på något mer rafflande.

* * *

Wanderson till HIF? Enligt Sportbladet förbereder alltså de svenska mästarna ett monsterbud som ska locka brassen att byta grönsvart mot rödblå tröja. Lyckas HIF med den övergången är laget bara att gratulera, Wanderson är en spelare som definitivt skulle öka mästarlagets slagstyrka inför kommande säsong.

Samma tidning skriver också om nytt intresse från holländska Utrecht för Mervan Celik, som med 14 mål från en mittfältsposition såklart är redo för nästa steg. GAIS har onekligen blivit ett lag som föräldat många talanger det senaste året, frågan är hur många nyckelspelare laget orkar tappa utan att tappa i slagkraft? Ska man bli bäst i Göteborg även nästa år måste man minst få ha kvar Wanderson i alla fall.

Anders Nettelbladt2011-10-27 16:25:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans