Östgötaporten, 2021-03-13 16:00

IFK Norrköping - Häcken

Kvartsfinal i Svenska Cupen IFK Norrköping- BK Häcken
Hjärnornas kamp! Nu är det Alm vs Norling

Kvartsfinal i Svenska Cupen IFK Norrköping- BK Häcken

Imorgon har det gått 94 dagar sedan Häcken knep den sista Europacupplatsen. Nu har mycket hänt och jag hoppas vi kan få både en, typ av revansch på Häcken och visa att vi kan ta oss ut till Europa på egen hand. Då Häcken redan är där, så det ger dom inte samma behov av att vinna Svenska Cupen, förutom äran då och ännu en titel. Efter att ha haft en lång svit utan förluster mot Häcken fick vi inte med oss några poäng under förra året, så revansch är nog rätta ordet för lördagens match.

Nu är definitivt IFK ett helt nytt lag och Häcken verkar också förstärkt sitt lag, så jag ser fram emot ytterligare en spännande och bra match, framför allt från IFKs sida.

För en månad sedan skulle vi ha mött dem i årets första träningsmatch, men den blev ju inställd p.g.a. coronan. På denna månad har det hänt ganska mycket med IFK

Målvakter:
Oscar Jansson har ju verkligen visat sig vara en alldeles utmärkt ersättare för Isak. Som reserver har vi dels Otto Lindell som fick hoppa in mot Sandviken och gjorde det bra. Dessutom finns både Julius Lindgren och Felix Jacobsson att tillgå och som en femte målvakt har Willy Jakobsson anslutit. Vem som sitter på bänken på lördag återstår att se!

Backar:
På backfronten har vi ställt upp med Linus Wahlqvist, Henrik Castegren, Theo Rask, Marco Lund,  Oliver Stefansson,  Viktor Agardius och Finnur Tómas Pálmason. Som wingbackar, i Telos bortavaro har vi förutom Kevin Alvarez, har Viktor Agardius hoppat in tillsammans med Dino Salihovic

Mittfältare:
Som innermittfältare har Alexander Fransson, Dino Salihovic, Ísak Bergmann Jóhannesson och Isahaq Abdulrazaq agerat. Nu verkar även Manasse Kusu och Kristoffer Khazeni börja närma sig att vara helt skadefria.

Anfallare:
Som anfallare har Jonathan Levi, Maic Sema, Samuel Adegbenro, Carl Björk och Sead Haksabanovic agerat. Även Lucas Lima börjar bli skadefri.

Skadelistan:
På skadelistan har vi fortfarande Christoffer Nyman, Egzon Binaku och Christoffer Telo.

Jag skulle kunna se följande lag mot Häcken:
MV: Oscar Jansson med någon av Otto Lindell Julius Lindgren och Felix Jacobsson som backup.

HB: Linus Wahlqvist, MB: Henrik Castegren, Viktor Agardius eller Theo Rask och VB: Marco Lund

HWB: Kevin Álvarez och VWB: Dino Salihovic

HM: Alexander Fransson och VM: Ísak Bergmann Jóhannesson

HF: Jonatan Levi, MF Samuel Adegbenrooch VF: Sead Haksabanovic

Reserver:
Oliver Stefansson, Finnur Tómas Pálmason, Isahaq Abdulrazaq, Maic Sema och Carl Björk. Och där de senaste på skadelistan kanske inte ännu är aktuella, Manasse Kusu, Kristoffer Khazeni och Lucas Lima. Såg just att det inte blev några nya skadade på fredagens förmiddagsträning.

Jag vill ju gärna se ett speedat anfall med Knatte, Fnatte och Tjatte på överväxel, för att referera till Alm.

Ett starkt mittfält som tar tillbaka bollen så snabbt som möjligt och en backlinje som hålle tätt.

Skulle de inte lyckas får gärna Oscar fortsätta att rädda oss kvar i Cupen!

Om det sedan skulle behövas när vi stängt matchen, ett liknande spel, kanske även lite bättre än det vi gjorde mot Göteborg.

Mål framåt fortsätter vi att göra, så varför sluta med det? När vi nu har skyttar, så skjut gärna ännu mera!  

Det finns inte så mycket statistik för årets upplaga av IFK och jag tycker att laget verkar agera så annorlunda på plan så det är ingen idé att jämföra med förra årets lag heller.

Så hittills har vi spelat:
1-1 mot Hammarby på bortaplan, spelat oavgjort mot Elfsborg på hemmaplan 3-3 och vunnit hemma i Cupen mot Sundsvall med 2-0 och på bortaplan mot Sandviken med 4-1 innan vi återigen spelade 1-1 hemma mot Göteborg.  Det ger 5 2 3 0 11-6 9, mot tre förväntade topplag i Allsvenskan, ett topplag i Superettan och så då ett lag från Sylvias nivå, Division 1. Verkar helt OK för mig.

Häcken är ett av de lagen som lyckats bättre utan publik på läktarna, Elfsborg är ett annat. IFK gjorde sämre resultat mot de båda under 2020, så jag misstänker att Curva Nordahl och våran 12:a betyder mycket. Nu har vi ingen publik imorgon heller, men vi har Norling. Det innebär att det blir lite av hjärnornas kamp, vem som bäst kan analysera det andra laget och ställa upp med det bästa som finns för motståndet. Vi får se om Norling gör några ändringar i laget efter Göteborgsmatchen?

Jag kan utläsa från dagens intervjun med Alm från Fotbollskanalen att:
Han är en typisk ”Janne Andersson”, det är laget som gäller. Han tycker inte att bortaplan är lika negativt som med publik. Han misstänker att IFK har funnit ett nytt sätt att organisera, som Alm tycker verkar intressant, utan en tränare, som Jens, som har det totala ansvaret och istället har ett ”sportråd” med tränare, scouter, styrelse (ordförande) och ev. andra som löser det hela. Häcken hade stängt till bakåt och i år siktar de på att få en effektivare och starkare offensiv.

Jag hoppas ju innerligt att den offensiven inte är helt på plats ännu.

Vi ska nog vara extra uppmärksamma på deras nyförvärv # 16 Benie Traore!

Häcken har nog värvat klokt och har som tillskott fått in Valgeir Fridriksson (b) från Valur, Alexander Jeremejeff (fw) från Dynamo Dresden, Benie Traore (mf) från Asec Mimosas, Martin Olsson (b) från Helsingborgs IF, Tobias Heintz (mf) från Kasimpasa och Johan Brattberg (mv) från Falkenbergs FF.

Tillbaka efter lån: Aiham Ousou (b).

På lån: Jack Lahne (fw) från Amiens och Yannick Adjoumani (b) från Asec Mimosas.
Uppflyttade till A-laget: William Milovanovic (mf), Ture Widestrand (mf), Samir Maarouf (mf), Leonardo Farah Shahin (fw).

På förlustkontot kan vi sätta:
Till svenska klubbar: Viktor Lundberg (mf), Helsingborgs IF, Jakob Hedenquist (b), Utsikten och Kevin Yakob (mf), IFK Göteborg.

Till utländska klubbar: Gustaf Nilsson (fw), Wehen Wiesbaden, Adam Andersson (b) Rosenborg, Ahmed Yasin (mf), Denizlispor, Alexander Söderlund (fw) Rizespor.

Utlånade: Aiham Ousou (b), Gais.

Ingen klubb ännu: Nikola Gulan (b).

Häcken har spelat följande matcher i år, mot Örgryte hemma 3-1, vunnit hemma mot Dalkurd i Cupen med 2-0, vunnit borta mot Gauthiod i Cupen 3-0, och så oavgjort hemma mot Helsingborg i Cupen 1-1.
Så IFK blir det första förmodade topplaget de möter i år. 

Så, nu grabbar kör vi så det ryker igen, framåt Kamrater!

PS Min gode vän Gnagaren trodde det blir en svår match för IFK DS

Var: Platinumcars Arena
När: Lördag 13 Mars 16.00
Hur: Segraren till semifinal i Cupen
 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2021-03-13 16:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås