Labinot Harbuzi har avlidit

Labinot Harbuzi har avlidit

Labinot Harbuzi har avlidit. Himmelriket sörjer en otrolig fotbollsspelare och en fin människa.

Jag är född samma år som Labinot Harbuzi, 1986. Första gången jag såg honom spelade han i Falkenbergs FF 1999. Vi deltog i samma sommarturnering och han var helt outstanding. Mjuk i steget, snabb och med en teknik som var fullständigt enorm. Något år senare gick han till Malmö FF där han genast blev en förgrundsfigur och helt dominant i Skånecuper och Skånelagsuttagningar. För oss som kom från landet var han som en Messi, en närmast mytisk figur som gjorde vad han ville med både boll och motståndare.

I oktober 2001 var vi på Skånelagsuttagning i Helsingborg. Jag var precis på gränsen till att vara tillräckligt bra för att ens vara påtänkt och tyckte dessutom att det var ganska jobbigt rent socialt. Folk var kaxiga, jargongen hård och full av den småelakhet som pojkar i yngre tonåren lätt utsätter varandra för. Jag hatade att vara där och ville enbart hem. Dessutom stack jag ut  som en blyg och ganska akademisk bohem, med lång yvigt hår och utan ens några uns av fräckhet. Kort sagt, jag och Labbe befann oss på vitt skilda sidor av coolhetstrappan.  En kväll hade jag flytt till datorsalen för att få vara själv och längta hem. Då kom Labbe och hans polare kom in. Jag blev direkt lite rädd och tänkte gå. Men trots att han svävade på en helt annan planet än mig i alla möjilga hierarkier satte sig Labbe bredvid mig. Med den allra mest äkta vänlighet berättade han hur han mindes mig från matchen vi spelat i Falkenberg något år tidigare, vi snackade TV-spel och kollade på bilder  Det gav mig kraft och lugn och återstoden av lägret blev faktiskt riktigt roligt. Och när jag har tänkt tillbaka på situationen i efterhand är jag helt säker på att han såg att jag behövde just det han gav mig där och då för 17 år sedan.

Nu har han dock gått bort. Killen med de snälla ögonen som hjälpte mig den gången. Himmelriket beklagar för Labinots anhöriga å det djupaste sorgen, minns en underbar fotbollsspelare och människa och hoppas att minnet av honom aldrig försvinner

Calle Warfvinge2018-10-11 16:18:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?