Lagbanner
Fifas besked: Ryssland får spela VM-playoff

Fifas besked: Ryssland får spela VM-playoff

Under kvällen bekräftades det att Ryssland kommer att få delta i playoff till VM.

Sverige, Polen och Tjeckien har tidigare meddelat att de under inga omständigheter kommer spela mot Ryssland i playoff till VM. FIFA har sedan dess dröjt med ett uttalande kring landslagens besked, men under söndagen kom så ett pressmeddelande.

Ryssland kommer att få delta i playoff till VM, men vissa åtgärder kommer att vidtas. Inga internationella matcher kommer att spelas på rysk mark. Alla planerade hemmamatcher kommer att spelas på neutral plan och under neutral flagg. I stället för Ryssland kommer de gå under namnet ”Ryska fotbollsunionen”. Fanan kommer heller inte att hissas och den ryska nationalsången kommer inte att spelas i samband med matcher. Ett besked som väckt kritik och SvFF:s generalsekreterare, Håkan Sjöstrand var allt annat än nöjd med beslutet. 

– Det var inte alls vad vi hade hoppats på. Vår uppfattning är ju inte annorlunda i dag och situationen har ju inte förändrats i Ukraina bara för att vi har fått det är beskedet från Fifa, säger Sjöstrand och fortsätter:
– Jag vill först samtala med mina kolleger och de andra förbunden. Vi behöver ha med oss alla förbunden för att kunna övertyga Fifa att ta ett skarpare beslut i den här frågan. Det återstår en hel del att göra på måndag.


Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson understryker att Sveriges vägran att möta Ryssland står fast.
Situationen har ju inte förändrats i Ukraina bara för att vi har fått det är beskedet från Fifa... Det är klart att vi inte är nöjda med det här, säger han till Fotbollskanalen