Lagbanner
Spelarbetyg Estland - Sverige
Planens gigant

Spelarbetyg Estland - Sverige

Gedigen insats av Sverige som vinner enkelt.

Viktor Johansson 2
Estland hade inte ett enda skott på mål. Viktor hade kunnat sova under stora delar av matchen. Omöjligt att få högre betyg när matchbilden blir såhär.

Alex Douglas 1 (UT 26)
Ja, det blir kanske ett hårt betyg när man går ut så tidigt, men vi får nog vara ärliga med att det inte såg bra ut. Tvärtom såg det riktigt risigt ut. Hade sannolikt spelat upp sig, men det vi fick se var inte godkänt.

Isak Hien 2
Inledde också riktigt risigt, men han hade åtminstone tid att spela upp sig. Gör ingen stor match men vinner de dueller han ska mot ett svagt Estland

Gabriel Gudmundsson 3
Klart bäst av de startande i trebackslinjen. Kan hota en del från mittbackspositionen också. Numera given i startelvan.

Emil Krafth 2
Inledde lite svajigt som wingback men som mittback var det en stabil tvåa i betyg. Spelar ju också ofta mittback i Newcastle när han ges speltid där.

Yasin Ayari 3 (UT 89)
Pigg igen och växte framförallt i andra halvlek efter vissa problem inledningsvis. Har blivit en given startspelare i JDTs lag.

Anton Saletros 3 (UT 83)
Även här såg det nervöst ut inledningsvis men när han väl kommer in i det är det han som äger mittfältet och dikterar villkoren. Viktig.

Sebastian Nanasi 4 (UT 83)
Vilken succé för den forne MFF-mittfältaren. Fick chansen och tog den verkligen. Två pigga mål och dessutom flera andra bra aktioner. Bäst på plan.

Ken Sema 2
Blir kanske inte lika framstående som många andra på mittfältet men totalt sett ändå en mycket gedigen insats. Stark tvåa.

Dejan Kulusevski 3
Dominerade inte matchbilden på samma sätt som mot Slovakien eftersom Estland spelade mer pragmatiskt och inte gav Tottenhamstjärnan den ytan. Blixtrar till och var ytterst nära att bli målskytt. Känns ibland nästan lite överlägsen alla andra på plan, men lite mer sällan idag.

Viktor Gyökeres 3
Mållös sist men i dag fick han sätta dit bollen och dessutom framspelare. Stark trea av Sportinganfallaren som kunde gjort fler mål.

Inhoppare
Nicklas Eliasson 2 (IN 26)
Stark tvåa för Eliasson som slängdes in när Douglas gick sönder. Blir aldrig riktigt det hot han visat tidigare matcher men återigen en gedigen insats.

Hugo Bolin (IN 83)
Spelade för kort tid för att betygsättas

Hugo Larsson (IN 83)
Spelade för kort tid för att betygsättas

Daniel Svensson (IN 89)
Spelade för kort tid för att betygsättas


 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2024-10-14 22:55:00
Author

Fler artiklar om Sverige