Sverige tog en behaglig seger

Estland var ingen match för de blågula lirarna.

Sverige åkte till Estland för att spela Nations League-fotboll under måndagskvällen. Jämfört med den senaste matchen så byttes Niclas Eliasson och Jesper Karlström ut mot Emil Krafth och Sebastian Nanasi. Dessutom hade Lucas Bergvall åkt hem och fanns inte med i truppen.

Estland rivstartade matchen med att fixa en hörna och på den lyckades en spelare i hemmalaget få bollen precis utanför mål efter en nick. I den 12:e minuten skapade Sverige sitt första läge, men Sebastian Nanasi avslutade bollen för löst. Någon minut därefter testade samma spelade skott igen. Denna gången gick det över mål. Matchens första varning gick till Alex Douglas i minut 16. Tre minuter senare fick en annan av Sveriges försvarare en varning, Isak Hien. Alex Douglas fick tungt gå ut skadad efter 26 minuters spel. In kom Niclas Eliasson. Strax efter bytet så avlossade Yasin Ayari utanför. Sebastian Nanasi gav Sverige ledningen när klockan hade slagit 29. Han fick bollen av Isak Hien som stod i straffområdet. Nanasi placerade vackert in bollen i mål. Ett tag därefter provade Yasin Ayari ett avslut som gick rakt på Karl Hein som stod i Estland. 2-0 efter 37 minuters spel. Vem som gjorde det? Sebastian Nanasi så klart. Niclas Eliasson passade fram bollen till Viktor Gyökeres som drog iväg bollen vidare snabbt och på rätt plats stod Nanasi och petade in bollen. Rasmus Peetson fick en varning två minuter efter det. Ytterligare två minuter senare så drog AIK-bekantingen Karol Mets på sig det gula. Efter den första halvleken så ledde Sverige.

Dejan Kulusevski fixade fram en hörna efter ett skottläge i början av den andra halvleken. Precis efter det sköt Gabriel Gudmundsson på målvakten i Estland. Hemmanationen gjorde sitt första byte i matchen efter 54 minuter när Martin Miller ersatte Ioan Yakovlev. När timmen hade blivit slagen så drog Viktor Gyökeres ett rätt så kasst skott utanför mål. Samma anfallare fick sin revansch några minuter senare när Dejan Kulusevski hittade Gyökeres i straffområdet. Den starka mannen vände sig om och drog in 3-0. Strax innan målet hade Estland gjort ett dubbelbyte. Kevor Palumets och Patrik Kristal ersatte Mihkel Ainsalu och Martin Vetkal. Yasin Ayari slog in ett inlägg efter 72 minuter som Dejan Kulusevski inte träffade mål på. Sebastian Nanasi hade ett drömläge att göra ett hattrick, men bollen gick över mål. Precis efter det gick han och Anton Salétros ut. Ersättarna blev Hugo Larsson och Hugo Bolin. Samtidigt gjorde Estland två byten också. Henri Anier (tidigare Kalmar FF-spelaren) och Marten Kuusk hoppade in på planen när Alex Tamm och Mattias Kait hoppade ut. Ken Sema varnades i minut 84. Sveriges sista byte gjordes när Daniel Svensson kom in istället för Yasin Ayari när det återstod en minut kvar av matchen.

3-0 blev slutresultatet och Sverige säkrade in tre fina poäng. Nästa landslagssamling blir i november och då möter Sverige både Slovakien och Azerbajdzjan på hemmaplan.

Slovakien vann enkelt mot Azerbajdzjan med 3-1 i den andra matchen i C-divisionen.

Estland – Sverige: 0-3 (0-2).
Målskyttar: 0-1 – Sebastian Nanasi (29). 0-2 – Sebastian Nanasi (37). 0-3 – Viktor Gyökeres (66).