Landslagsanfallare tränar med Djurgården
Hämäläinens kollega i finska landslaget, Mika Ääritalo, kommer träna med DIF hela nästa vecka.

Landslagsanfallare tränar med Djurgården

Finska landslagsforwarden Mika Ääritalo tränar med Djurgården. Hela nästa vecka ska han visa upp sig för den sportsliga ledningen. En spelare som enligt Pehrsson är lika bra "i boxen" som target player.

Inför säsongen 2010 värvade Djurgården fyra finska spelare till a-lagstruppen. Utöver Daniel Sjölund som ursprungligen kommer från Åland har Kasper Hämäläinen och Joona Toivio tagit en plats i det finska landslaget. Nu kan ytterligare en landslagsspelare från grannen i öst ansluta.

Tränar med DIF nästa vecka
Forwarden Mika Ääritalo, 26 år, kommer träna med Djurgården hela nästa vecka. 

– Det är en spelare som har de egenskaper som stämmer med den kravprofil som vi har på en nummer nio (central forward). Han är snabb, stor och har kvalitet i avsluten. Han är bra både som target player och i ”boxen”, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till DIF.se.

Ääritalo har precis som Daniel Sjölund ett förflutet som ungdomsproffs i England. Mellan 2003 och 2005 tillhörde han Aston Villa utan att slå sig in i Premier League klubbens a-lag. Med 186 centimeter och vänsterfotad tillhör han TPS Åbo, samma klubb som Kasper Hämäläinen kom från till Djurgården. Fyra a-landskamper har Mika på sin meritlista, varav en mot Sverige senast i EM-kvalet 

Gustaf NilssonGustaf.F.nilsson@gmail.com@guragel2012-01-08 19:58:22
Author

Fler artiklar om Djurgården