Landslagsmålvakten klar för AFC Eskilstuna

Landslagsmålvakten klar för AFC Eskilstuna

Enligt vad tidningen erfar är det nu klart. Landslagsmålvakten Tim Erlandsson, 20, lånas in för spel i AFC Eskilstuna i Allsvenskan 2017.

Tim Erlandsson var nyligen med landslaget på deras januariturné.
– En väldigt duktig och intressant målvakt men mer än så kan jag inte säga i dagsläget, säger sportchefen Azad Budak.

Det blev ingen speltid i någon av de två matcherna mot Elfenbenskusten och Slovakien men bara att han fanns med i truppen visar att förbundskaptenen Janne Andersson ser honom som en framtidsman.
Tim Erlandsson spelade dessutom fem matcher med U21-landslaget under fjolåret.

Den 20-årige målvakten kommer ursprungligen från Halmstad BK men finns nu i engelska Nottingham Forest. Erlandsson har kontrakt med Forest som spelar i andraligan, League Championship, fram till 2018.
Vi har tidigare berättat att övergången till AFC varit på gång. Nu är det också enligt vad tidningen erfar helt klart. AFC Eskilstuna ska ha Erlandsson på lån under 2017.

Vi har jobbat med att få Tim Erlandsson till oss i mer än en månad. Tim är en väldigt lovande målvakt. Vi är som jag sagt tidigare muntligen överens men att det skulle vara helt klart har jag inga kommentarer till förrän alla papper finns på plats, säger Azad Budak.

Ni har två andra målvakter på provträning. Dejan Garaca och Antoine Gounet. Hur blir det med dem?
Lite för tidigt att säga. Jag ska dock ha ett möte under torsdagen med tränarna och då får vi se vilka av de provtränande spelarna vi tycker är intressanta.

Ni har även Citys skyttekung Emil Fritzell i träning. Vad säger du om honom?
Han ser bra ut, men det är lite för tidigt att säga så mycket mer. Men Emil kör vidare med oss liksom de övriga som är från City.

Följ Eskilstuna-Kuriren p
å Facebook - missa inte nyheterna som andra pratar om.
PER GILLBERG016-15 61 76 per.gillberg@ekuriren.se

Roy RosenbackRoy Rosenback2017-01-18 22:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna