Landslagsmeriterad fystränare klar för AFC United
Fystränaren Nebez Kurban Foto: Mikael Sjöberg

Landslagsmeriterad fystränare klar för AFC United

AFC United är väldigt stolta över att vi har knytit till oss Nebez Kurban som fystränare. Nebez har ett track record som talar sitt tydliga språk, han hjälper både allsvenska stjärnor och utlandsproffs.

Vi har en ambition att spelare i AFC United ska ha de absolut bästa förutsättningarna och detta harmonerar väldigt väl i den målsättningen.
Spelarnas utveckling återspeglar sig naturligtvis också i klubbens resultat.

Vi har precis färdigställt vår helt nya fysanläggning i Viby, Sollentuna och tanken är att träningen till stor del ska genomföras där.

AFC hälsar Nebez mycket välkommen och hoppas att han kommer att trivas med alla spelare & ledare i föreningen.

Läs mera om Nebez Kurban.

Nebez Kurban, växte upp i Ljustorp, tävlade inom friidrott för både Timrå AIF och Sundsvalls Friidrottsförening och tillhörde Sverigetoppen inom längdhopp. Han hoppade 7.75 som längst och var med i både junior- och seniorlandslaget.
Han tränade med den suveräne sprinttränaren Håkan Andersson som tränat de flesta av Sveriges snabbaste idrottsmän. De arbetade med nya träningsformer för att öka snabbheten och snabbhetsuthålligheten.

Numera bor den 40-årige före detta längdhopparen i Stockholm, där han fungerar som fystränare sedan 15 år tillbaka. Hans klienter är både unga talanger och elitidrottsmän. Exempel på de sistnämnda är till exempel ishockeyspelarna Daniel Bång, Jonas Andersson, Dick Axelsson och Yared Hagos.
Bland fotbollsspelarna kan man nämna John Guidetti, Kristoffer Nordfeldt, Miiko Albornoz och Jiloan Hamad. Och han har även haft uppdrag i flera klubbar, som till exempelvis i Premier Leaque laget Hull City, där han höll i försäsongsträningen i fjol.
Dessutom tränar han ungdomar både inom ishockeyn och fotbollen och håller i föreläsningar

En gemensam nämnare i hans träning är snabbhet och explosivitet, som blivit allt viktigare inom både ishockeyn och fotbollen. Det går betydligt snabbare inom både hockeyn och fotbollen jämfört med förr i tiden. Därför är det väldigt viktigt att prioritera snabbhet och explosivitet.

Dessutom är det viktigt att man individanpassar träningen. Både utifrån de individuella förutsättningarna och de mål man sätter upp.
En uttalad forward har helt andra krav på explosivitet och snabbhet på tre-fyra meter än en mittfältare, som istället bör ha en betydligt större snabbhetsuthållighet.

Källa:  www.fysikfabriken.se

Roy RosenbackRoy Rosenback2015-01-05 15:07:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna