Leach Holm stannar kvar (?) - klubben vill inte sälja.

Leach Holm stannar kvar (?) - klubben vill inte sälja.

Efter en rad rykten så verkar Leach Holm stanna i BP.

Samuel Leach Holm, superettans bästa mittfältare förra året och en av allsvenskans bästa denna säsong, har varit ryktenas man under de senaste dagarna. Snacket handlade om en eventuell övergång till AIK som ersättare till Bilbal Hussein som under gårdagen såldes till Tyskland. 

Som supporter har jag som suttit på nålar under de senaste 18 timmarna och väntade med fasa på att Disco eller någon annan twittrare skulle avslöja att övergången var klar. Nu verkar sagan vara över. Aftonbladet rapporterar att AIK har lagt ett bud och träffat spelaren på Karlberg men att klubben vägrar sälja inför slutskedet av Allsvenskan. Leach Holm har ett utgående kontrakt har fri lejd att prata med andra klubbar - men att sälja till en konkurrerande klubb i slutskedet av Allsvenskan innan kontraktet löpt slut är inget alternativ för BP.

Jag är så otroligt nöjd med denna nyhet. Vill inte säga att det är helt över ännu, men håller tummarna för att inget annat sker på denna front under dagen. Det fanns så många svårförklarliga detaljer i övergången att jag blev frustrerad bara av att teoretisera om det. 
Leach Holm har varit en av Allsvenskans bästa mittfältare 2023, och kanske den jämnaste och den som visat högst höjd i BP under säsongen. Jag är en realist på det sättet att jag förstår att han med absolut största sannolikhet INTE kommer spela i BP nästa säsong, han förtjänar en stor flytt om han är sugen. För mig var det bara oförsvarbart från BPs håll att sälja en nyckelspelare till en klubb som är 6 4 poäng bakom, som både kämpar för att behålla kontraktet, och med råge på det är en Stockholmsklubb. 
Förstod inte heller riktigt varför Leach skulle vilja göra den övergången. Skriva under på 3+ år för en klubb som kanske spelar i Superettan nästa säsong? Kanske är det en risk han var beredd att ta för högre lön, och för en klubb med större supporterskara men måste vara mer värt att avsluta säsongen med BP, hålla oss kvar i Allsvenskan, och sedan ta en utomlandsflytt? 

Men nu verkar han som sagt bli kvar i BP om inget förändras (ta i trä) och det är jag otroligt tacksam för. Glad att BP slutar självskada sig själv genom att sälja bra spelare vid bästa tillfälle och gör allt för att etablera sig i Allsvenskan. Förhoppningsvis så bidrar inte detta till någon bitterhet från Leachs håll och att det finns en ömsesidig förståelse mellan spelaren och klubben. 

Sista transfersagan jag vill se innan fönstret stänger är att Albin Ekdal kommer hem till Bromma och avslutar karriären som legend i klubben. Dags att jobba Berglund och Jurelius!




Nu är det dags att sikta mot de avslutande matcherna av säsongen. Många viktiga matcher kvar och allt finns att kämpa för i dagsläget. 

Ses i Varberg på söndag!

 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2023-08-31 13:43:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna