Chefredaktörens blogg: Ge Marucs Leifby Lasse Anrells söndagsspalt

Lördagens Sportbladet innehåller en stor intervju med TV4:s Patrick Ekwall, gjord av Sportbladets nya stjärna Marcus Leifby. Lite som "Så mycket bättre" inom sportjournalisternas värld.

Patrick Ekwall och Marcus Leifby, två herrar som är klara topp-5 gällande mest intressanta sportjournalister att följa på twitter och deras bloggar (även om Ekwall krossar Leifby där i frekvens). I dag publicerar alltså Sportbladet en intervju (Leifby frågar, Ekvall svarar) i vad som kan ses som ett möte i Sportjournalisternas värld likt TV4:as "Så mycket bättre". Intervjun är tyvärr pluslåst på nätet, men kan rekommenderas, trots att det alltid känns lite snålt med utrymme när man pushar för en intervju så hårt. (Ge oss mer i bloggen Marcus!)

Det är kul att se att en sådan råtalang som Marcus Leifby får spela allt större och viktigare instrument i den Sportbladska jätteorkestern. Från att ha blommat fram i "Leifby Live" som blivit ett koncept, ges han nu allt mer utrymme i form av reportage och krönikor. Helt rätt, då Marcus Leifby har ett unikt personligt tilltal som både är väldigt fyndigt och läsvärt. Ge honom några år till, och han har tagit över Lasse Anrells trötta söndagsspalt. Hoppas jag i alla fall. Det vore ett klart lyft för Sportbladet.

* * *

En mycket intressant lördag väntar annars i TV-soffan. Chelsea-Arsenal drar igång 1345 och senare i kväll väntar två mycket intressanta matcher i Serie A. Roma-Milan klockan 18.00 och Inter-Juve ett par timmar senare. När det är CL-spel kommande vecka, är alltid lördagarna en matchdag som inte får missas.

* * *

I skymundan av helgens stormatcher i Europa väntar klart intressanta kvalmatcher till Superettan här hemma i Sverige. Idag inleder Sylvia hemma mot Brage (15.00) och imorgon är det Väsby som tar emot Värnamo (16.00). Nu kommer ju dessa matcher att hamna lite i skuggan mot vad som hade varit fallet om Hammarby hade stått som motståndare till Väsby, men jag ska i alla fall följa utgången av dessa möten med spänning. Vet för lite om div 1-lagens nivå för att våga tippa, såväl Brage som Värnamo har ju ingen vidare formkurva att skylta med. Se upp där!


Anders Nettelbladt2011-10-29 11:40:50
Author

Fler artiklar om SvenskaFans